Израелският премиер Бенямин Нетаняху осъди днес пред руския президент Владимир

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху осъди днес пред руския президент Владимир
Коментари Харесай

Иран се настанява на мястото на "Ислямска държава" в Сирия, каза Нетаняху пред Путин

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху осъди през днешния ден пред съветския президент Владимир Путин засилващото се иранско наличие в Сирия, окачествявайки го като опасност за целия свят, предадоха " Франс прес " и Българска телеграфна агенция. " Иран поставя големи старания да укрепи наличието си в Сирия. Това е опасност за Израел, за Близкия изток и за целия свят ", съобщи той на среща с Путин в черноморския курорт Сочи.

Нетаняху дефинира като доста значими интернационалните старания за погром на джихадистката формация " Ислямска страна ". " Лошото обаче е, че Иран се настанява там, откъдето изчезва победената ИД ", означи той. " Не можем да забравим и за момент, че Иран всекидневно заплашва да унищожи Израел. Той въоръжава терористични организации, спонсорира и стартира гнет ", съобщи израелският министър председател, представен от " Ройтерс ".

Иран е на път да управлява Ирак, Йемен и на процедура значително към този момент упражнява надзор в Ливан, предизвести Нетаняху. По време на изявата си пред медиите обаче Путин не реагира на изявлението на частта от изявлението на Нетаняху, отнасяща се за Израел, написа организацията.

На срещата съветският президент даде висока оценка на нивото на съдействие с Израел и опцията двете страни да разискват всевъзможни зараждащи въпроси, показва ТАСС. Путин изрази изключително удовлетворение от метода, по който се развиват двустранните отношение и посочи, че това в забележителна степен се дължи и на израелския министър председател.

Наред с Иран, Русия е един от основните съдружници на режима в Дамаск. През септември 2015 година Москва стартира военна намеса в поддръжка на силите на президента Башар Асад. За Израел са притеснителни и " деескалационните зони ", в които Русия има основната роля, само че в които може да се разположат бойци на Иран и " Хизбула ". Москва обаче твърди еврейската страна, че с въздействието си възпира иранските елементи от отваряне на фронт с Израел.

От експлоадирането на войната в Сирия през 2011 година Израел следи извънредно деликатно развоя на събитията при съседката си, стараейки се да не бъде замесен в спора, а в същото време да си резервира правото на прецизни удари по конвои, предопределени за ливанската организация Хизбула, или по позиции на сирийските държавни сили. Според почитан израелски представители през юли Нетаняху изразил противоречие с инициираното от Съединени американски щати и Русия помирение в Южна Сирия, потвърждавайки, че то ускорява наличието на Иран. Предложено от Съединени американски щати, Русия и Йордания прекъсване на бойните дейности влезе в действие на 9 юли в провинции Суейда, Дараа и Кунейтра и като цяло то се съблюдава.

Израел неведнъж е атакувал позиции на сирийската войска (главно в Кунейтра, сцена на боеве сред режима и бунтовниците) след обстрел на окупираните от еврейската страна Голански възвишения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР