Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил пред САЩ, че е

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил пред САЩ, че е
Коментари Харесай

Нетаняху е против създаването на палестинска държава след края на войната в Газа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е декларирал пред Съединени американски щати, че е срещу основаването на палестинска страна след края на войната в Газа.

На конференция Нетаняху удостовери, че израелската атака ще продължи до постигането на " цялостна победа " - унищожаването на Хамас и освобождението на заложниците, като това може да отнеме доста месеци.

Съюзниците на Израел, в това число Вашингтон, упорстват за реализиране на решение с две страни.
Ден откакто американският държавният секретар Антъни Блинкен съобщи, че Израел в никакъв случай няма да има " същинска сигурност " без явен път към самостоятелна палестинска страна, израелският министър председател намерено се опълчи на концепцията.

" 30 години дублирам, че този спор не е поради неналичието на страна - палестинска страна, а поради съществуването на страна - израелска страна. Израел би трябвало да има надзор над сигурността на цялата територия, западно от река Йордан. Това е належащо изискване. Казвам тази истина на нашите американски другари и спирам опитите да ни принудят към една действителност, която би навредила на сигурността на Израел ", съобщи Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР