Израелският премиер Бенямин Нетаняху е отложил подготвени планове за отмъщение

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е отложил подготвени планове за отмъщение
Коментари Харесай

Нетаняху замрази планове за контраудар срещу Иран

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е отсрочил готови проекти за възмездие на Иран през уикенда, откакто беседва с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, заяви израелската социална телевизия Kан.


„ Отговорът към този момент няма да бъде плануваният, дипломатическата сензитивност победи “, представен е почитан източник пред малкия екран. „ Ще има отговор, само че наподобява ще е друг от планувания. “ Медията отбелязва, че евентуално става дума за по-слаб отговор от утвърждения.

Новинарският уебсайт Ynet оповестява, че множеството членове от израелското управление поддържат контраофанзива против Иран, само че някои се опълчват, водени от водача на партията ШАС Арие Дери, който по-рано в сряда обществено се разгласи срещу ескалация на обстановката.

Междувременно Израел е обмислял да отмъсти на Иран вечерта на 15 април, само че е решил да отсрочи офанзивата, заяви порталът Axios с позоваване на американски и израелски чиновници. Според представители на администрацията на Вашингтон Израел е уведомил Съединени американски щати за решението си. Не е ясно дали това отсрочване е част от общото отсрочване на проектите за удар, подхванато от Нетаняху. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР