Израелският посланик в Русия Александър Бен Цви каза, че съдбата

...
Израелският посланик в Русия Александър Бен Цви каза, че съдбата
Коментари Харесай

Хамас са прекратили преговорите за заложниците

Израелският дипломат в Русия Александър Бен Цви сподели, че ориста на заложниците, взети от " Хамас " на 7 октомври, сега не е известна, така като преговорите за освобождението им към този момент не се водят, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Що се отнася до обстановката (със заложниците), тя не ни е известна. Въпреки всички претенции " Хамас` даже не даде лист на тези, които са при тях, в какво положение са и дали са живи. Ние не знаем какво се случва там, по този начин че е доста мъчно да водим каквито и да било договаряния, без да знаем защо преговаряме ", цитира " Интерфакс " думите на посланика.

" Доколкото ми е известно, сега не водим никакви договаряния. " Хамас " ги спря по лична самодейност ", сподели той и добави, че Израел упорства за освобождението на всички заложници и не счита за вярно да ги освобождавана на групи.

По-рано беше обявено, че бойци на " Хамас " са подготвени да пуснат дами и деца, които държат. В подмяна Хамас изиска освобождение на палестински пандизчии, гориво и спомагателна филантропична помощ.

Високопоставен чиновник на американската администрация сподели пред NBC News, че има известно съгласие сред Израел и " Хамас " по отношение на вероятните разновидности за съглашение, което включва трансфер на 80 дами и деца, отвлечени от Израел, в подмяна на палестински дами и младежи, държани в израелски затвори (но има и други варианти, които също се разглеждат).

Палестински публични лица споделиха пред Ройтерс, че договарянията са прекратени след израелската военна офанзива против болница " Ал-Шифа ". Израел към момента не е дал публично единодушие даже за непреки договаряния, които все отново се организираха в Катар.

Смята се, че около 240 души са държани като заложници в Ивицата Газа след атаката на " Хамас " на 7 октомври. Дне стана ясно, че в региона на болничното заведение " Ал-Шифа "  е било намерено тялото на израелски боец - жена, отвлечена от палестинските радикали в първия ден на тяхната атака. Бе обявено и за откриването на още едно тяло на мъртъв заложник в същия регион.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР