Израелският министър на транспорта и разузнаването Израел Кац смята, че

...
Израелският министър на транспорта и разузнаването Израел Кац смята, че
Коментари Харесай

Израелски министър предложи Саудитска Арабия за посредник в диалога с палестинците

Израелският министър на превоза и разузнаването Израел Кац счита, че Саудитска Арабия би трябвало да предложи настойчивост на палестинците в мирната самодейност, по която сега работят Съединени американски щати. Това оповестиха вестниците " Аарец " и " Джерузалем пост ", като представена изявление на Кац за лондонско издание на арабски, благосъстоятелност на саудитски предприемач.

" Американците работят по самодейност, само че не ни споделят какво има в нея; кадват, че ще я показват като опция, само че няма да я наложат. Мисля, че това е опция, " споделя Кац седмица откакто американският президент Доналд Тръмп разпали напрежението сред Израел и част от арабския свят, обявявайки Ерусалим за столица на Израел.

" Предлагам Саудитска Арабия, като водач на арабския свят, да поеме тази самодейност и да отиде при палестинците и да им предложи отбрана. Те са прекомерно слаби, имат потребност някой да им помогне, " отбелязва той споресд " Джерузалем пост. "

Министърът също по този начин желае от саудитския крал Салман да предложения израелския министър председател Бенямин Нетаняху на посещаване, а в Израел да пристигна саудитският престолонаследник, Мохамед бин Салман. Израел ще бъде благополучен да взе участие в договаряния за приемане от кралството на статута на спонсор на близкоизточния кротичък развой, акцентира Кац, представен от " Аарец ".

Миналата седмица израелският министър на разузнаването сподели в изявление за ТАСС, че връзките на страната му с арабския свят се усъвършенстват с всеки минал ден, а повода за това е опасността за целия район от Иран.
Шиитски Иран е считан за върл зложелател и от Израел, и от Саудитска Арабия, която е водач на сунитския арабски блок, съобщи Българска телеграфна агенция..

Саудитска Арабия също осъди дейностите на Тръмп. Същевременно от месеци израелските управляващи и Рияд дават поръчки, че е допустимо доближаване поради опциите, които това би дало в противодействието против Техеран.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3211)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР