Израелският министър Гидеон Саар, който се присъедини към извънредното правителство

...
Израелският министър Гидеон Саар, който се присъедини към извънредното правителство
Коментари Харесай

Израелски министър напуска правителството на единството на Нетаняху

Израелският министър Гидеон Саар , който се причисли към изключителното държавно управление на единството на премиера Бенямин Нетаняху след а, сподели в понеделник, че е подал оставка, откакто не е бил включен във военния кабинет на най-високо равнище, цитира думите му " Ройтерс ".

Гидеон Саар се причисли към дружно с няколко други членове на опозицията, с цел да помогне за ръководството на войната против Хамас в Газа.

Напускането на Саар, дружно с още един от неговите съдружници, не се чака да повлияе на стабилността на държавното управление на Нетаняху , което към момента управлява ясно болшинство в Народното събрание.

Саар в миналото беше противник на Нетаняху в дясната партия Ликуд , преди да се причисли към по-центристкия блок, воден от някогашния боен шеф Бени Ганц. Ганц стана член на боен кабинет с дребен конгрес, който вземаше решения, до момента в който Саар беше изключен.

" Не мога да нося отговорността, в случай че нямам, съгласно моята преценка, действителна опция да повлияя на посоката на политиката. Просто не виждам никаква изгода от това ", сподели Саар в изказване за предаване.

Оставката му не пристигна като изненада, защото Саар скапе съюза с Ганц по-рано този месец.
 Лидерът на Хамас отива в Иран
Лидерът на Хамас отива в Иран

Той разисква следствията от гласуваната през вчерашния ден резолюция за газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР