Израелският милиардер Идан Офер и съпругата му Батия разбуниха духовете

...
Израелският милиардер Идан Офер и съпругата му Батия разбуниха духовете
Коментари Харесай

Потомък на най-богатите в Израел: Идан Офер, който разбуни духовете в Харвард

Израелският милиардер Идан Офер и брачната половинка му Батия разбуниха духовете в Харвард с шумното овакантяване на постовете си в изпълнителния съвет на учебното заведение „ Кенеди “. Те сториха това в символ на митинг против закъснелия и студен отговор на президента на учебното заведение Клодин Гай на писмото на студенти, в което Израел е упрекнат за клането, осъществено от терористите на " Хамас " предходната събота.

Офер е магнат в областта на корабоплаването и химическата индустрия, чието чисто положение се прави оценка от Forbes на 14 милиарда $ към четвъртък. Той е вторият най-състоятелен човек в Израел, задминат само от личния си брат Еял. Баща им Сами, към този момент мъртвец, оглавяваше класацията приживе.
Харвардският проблем
Оттеглянето от харвардския управителен орган на семейство Офер идва „ в символ на митинг против шокиращата и безчувствена реакция на ректора на университета, който не осъди писмото на студентските организации, обвиняващи Израел за всеобщите убийства “.

За страдание, вярата ни в управлението на университета е нарушена “, се споделя в изказване на двойката.

Гай е подложена на обстрел от страна на ученици на Харвард, в това число от някогашния президент на учебното заведение Лари Съмърс, който осъди „ закъснялото “ изказване на нейния кабинет в отговор на студентското писмо. Разочарованието пристигна, откакто формалното изказване на кабинета ѝ освен че закъсня, само че и не осъди категорично " Хамас ".

Тъй като събитията от последните дни не престават да имат отзив, дано няма подозрение, че съдя терористичните зверства, осъществени от " Хамас " “, написа по-късно персонално Гай.
Кой е Идан Офер?
Идан Офер е роден е в Хайфа през 1955 година и е наследник на починалия Сами Офер, харизматичен милиардер и филантроп, натрупал благосъстоянието си основно посредством морска търговия и кораби. Даренията му за музеи и лечебни заведения в Израел са многочислени и известни, а най-модерният стадион в страната също носи неговото име.

Днес той е основен притежател на Quantum Pacific Group, прочут е с разностранните си предприемачески инициативи, в това число в именити футболни тимове.

След като учи в университет в Северен Израел и в Лондонското бизнес учебно заведение, Идан Офер стартира да се изявява като бизнесмен дружно с брат си Еял. През 2007 година те получават 55% от държавния конгломерат Israel Corp – обществено търгуван конгломерат в региона на химикалите, енергетиката и корабоплаването.

Компанията Eastern Pacific Shipping на Офер ръководи флот от 210 кораба за насипни товари, контейнери и недопечен нефт. Идан има дялове и в две други корабни компании – XT Shipping и Ace Tankers.

Бизнесът на Офер не се лимитира единствено в Израел, а се разгръща по целия свят – в Латинска Америка, Европа и Китай. Много планове са свързани с енергийни запаси, кораби и нови технологии. Състоянието на този израелец, татко на пет деца, през днешния ден се прави оценка на сред 14 и 20 милиарда $, съгласно зависи от показателя.

Любител на спорта и изкуството, Офер има вяра, че икономическият прогрес може и би трябвало да бъде значима основа за съдействие сред Израел и арабските страни. В предишното е предложил уговорката си да направи всичко допустимо за подписването на спокойно съглашение сред израелци и палестинци и е финансирал планове за поощряване на взаимното общуване на израелски и палестински студенти.

Офер има 32% дял в испанския футболен тим Atlético Madrid, както и 85% от португалския футболен отбор FC Famalicao.

Състоянието му скочи внезапно през 2020 година, на фона на икономическите разбърквания към разразяващата се пандемия от ковид, включително взрива на корабните товари. 

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР