Израелският мемориал Яд Вашем обяви решението си да прекъсне партньорството

...
Израелският мемориал Яд Вашем обяви решението си да прекъсне партньорството
Коментари Харесай

Израелският мемориал Яд Вашем вече не иска парите на Абрамович

Израелският мемориал " Яд Вашем " разгласи решението си да прекъсне партньорството си с един от най-големите си донори - Роман Абрамович, съветския олигарх, глобен от английското държавно управление в отговор на съветската инвазия в Украйна, съобщи Франс прес.

Досега 55-годишният Абрамович беше пощаден от английските наказания, въведени против физически и юридически лица, свързани с властта в Русия. Но през вчерашния ден Лондон реши да замрази активите на олигарха и му забрани да пътува и да прави преводи с английски физически и юридически лица.

Това точно стимулира центъра " Яд Вашем " да суспендира стратегическото си партньорство с Абрамович, се споделя в малко известие на Сими Ален, представител на центъра, който е мемориал на Холокоста в Йерусалим.

На 22 февруари " Яд Вашем " разгласи дружно с Абрамович " стратегическо партньорство за усилване на самодейностите на центъра в региона на проучването и запазването на паметта за Холокоста ". Тогава представителят на центъра разгласи, че Абрамович е дарил осемцифрена сума, което го трансформира във втория най-значим донор на мемориалния комплекс.

" Ние сме надълбоко признателни на Абрамович за великодушния му принос, който ще ускори доста задачата на " Яд Вашем ", сподели тогава шефът на центъра Дани Даян.

ТЕМА преди 11 минути 195 преди 25 минути 598 преди 9 часа 2043
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР