Израелският експерт по антитероризъм не е бил в България заради

...
Израелският експерт по антитероризъм не е бил в България заради
Коментари Харесай

Израелският експерт не е бил в България заради атентата срещу Главния прокурор

Израелският специалист по антитероризъм не е бил в България поради опита за атентат против основния прокурор Иван Гешев. Това уточни Федерацията на ционистите у нас, представена от Нова телевизия.

Федерацията на ционистите в България излезе с публична позиция по проблема . Председателят на федерацията Николай Гълъбов посочи на 1 май 2023 година израелски специалист по антитероризъм е дошъл в България за среща с членовете на ционистката организация и отбелязването на 75 години от основаването на страната Израел.

По думите на Гълъбов израелският специалист е провел среща с Ясен Тодоров, заместник-директор на Национална следствена служба, на която е обсъждано изпращането на българска група на семинар по сигурността в Израел през тази календарна година.

Група от чиновници на Министерство на вътрешните работи към този момент е била на подобен семинар през 2020 година, като през тази година се е възнамерявало разширение на групата със чиновници от Прокуратурата, Национална следствена служба и структурите по сигурността на Столична община. Това е и международната процедура на образуване на групи за сходно образование за повишение на квалификацията и обмяна на опит, добави той.

Федерацията на ционистите в България осъди опитите за внушения и спекулации за противозаконна интервенция в работата на правоприлагащите органи на израелския специалист по време на опита за нападение против Иван Гешев . Федерацията насочи зов към способените органи да извършат нужното следствие и по законов ред да огласят обстоятелствата по случая.

Припомняме, че на 1 май бе изработен основния прокурор, като бомба избухна и нанесе вреди на един от колите в кортежа му. Ръководителят на Национална следствена служба, че това е опит за ликвидиране. В също се включиха следствието. Дори със случая. Разминаването в изказванията на Министерство на вътрешните работи, и Прокуратурара за атентата.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджив уточни, че не е пътувало с него по време на атентата, каквато бе първичната информация. ПП/ДБ желаеха, тъй като той бе индивида, който изнесе тази информация. Борислав Сарафов пък изиска от неговия заместител Ясен Тодоров поради медийните му изяви по проблема.

за министър председател Мария Габриел бе безапелационна, в случай че се сформира държавно управление от поста основен прокурор ще бъде задача номер едно. Инициативата бе подкрепена и от.

Иван Гешев направи първата си медийна изява след атентата, като съобщи, че.
 Роят се прокурорите, искащи оставката на шефа си
Роят се прокурорите, искащи оставката на шефа си

АП София заявява, че са експерти и могат да осъществят една нова визия за държавното обвинение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР