Израелските войски в четвъртък напреднаха в кампанията си за унищожаване

...
Израелските войски в четвъртък напреднаха в кампанията си за унищожаване
Коментари Харесай

Израел превзема пристанището в Газа, бие се с бойците на Хамас

Израелските войски в четвъртък напреднаха в акцията си за заличаване на Хамас в Газа, водейки престрелки и поемайки надзор над основно пристанище ден след нахлуване против основната болница на територията.

Наземната акция се прицели в основни обекти като държавни здания и инфраструктура в Газа, само че също по този начин и болничното заведение Al-Shifa, която съгласно Израел се намира на върха на командния център на Хамас – обвиняване, което групата отхвърля.

< p> Гръмтяха бомбардировки и гърмяха стрелби в обсадената Газа, сподели видео онлайн на AFP, до момента в който посланикът на Израел Организация на обединените нации дефинира като " безсмислена " резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за " удължени " паузи в борбите.

Израелецът армията съобщи в четвъртък, че нейните войски са поели " действен надзор " над пристанището в град Газа в северната част на територията, показвайки минимум дузина танкове и групи бойци, струпани на брега покрай град Газа.

Израел е концентрирал тежката си бомбардировка и наземна атака в град Газа, обявявайки тази седмица завладяването на постройката на Народното събрание, държавните служби и полицейския щаб на Хамас.

Израел се зарече да изкорени Хамас като възмездие за офанзивите от 7 октомври, които са умъртвили 1200 души, множеството от които цивилни, и са видели към 240 души като заложници, съгласно израелски публични лица.

Израелската войска споделя, че 51 нейни бойци са били убити в Газа от началото на боевете.

< p> Но откакто ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето съобщи, че броят на жертвите от офанзивата към този момент е надхвърлил 11 500, в това число хиляди деца, нарастват апелите за помирение.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел, на Израел посети в четвъртък, прикани заложниците да бъдат неотложно освободени, само че също по този начин прикани Израел „ да не бъде обхванат от яд “ в борбата си с Хамас.

Военните споделиха късно в сряда, че са почнали спомагателна интервенция в Al-Shifa, часове след нахлуване преди зазоряване, при което израелските сили споделиха, че са разкрили пушки, муниции и експлозиви от комплекса.

Както Израел, по този начин и неговият главен съдружник Съединените щати споделят, че Хамас е построил тунели под Ал- Комплекс Шифа, който се трансформира във фокусна точка във войната.

Палестинската въоръжена група и шефовете на болничното заведение отхвърлиха обвиняванията, а Хамас също отхвърли известията за съществуване на оръжия на мястото.

Преди Израел за първи път да изпрати войски в болничния комплекс в сряда, организациите на Организация на обединените нации пресметнаха, че 2300 пациенти, личен състав и разселени цивилни са се укривали в Ал-Шифа.

- „ Безсмислена “ резолюция на Организация на обединените нации -

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в сряда остави настрани дълбоките различия по отношение на спора, с цел да одобри резолюция, призоваваща за „ незабавни и продължителни филантропични паузи “ в борбите.

Резолюцията – която беше призната с въздържал се Съединените щати, Англия и Русия -- приканиха Хамас и Израел да защитят цивилните, " изключително децата ".

Израел се съгласи на краткотрайни локализирани паузи в борбите, само че отхвърли апелите за по-широко преустановяване на огъня.

p>

„ Резолюцията на @Съвета за сигурност на Организация на обединените нации не е обвързвана с действителността и е безсмислена “, написа на X посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан.

Той също по този начин повтори военните цели на израелското държавно управление, казвайки: „ Израел ще продължи да работи, до момента в който Хамас не бъде погубен и заложниците не бъдат върнати. “

Израелското външно министерство прикани в четвъртък Съвета за сигурност и интернационалната общественост да „ застанат твърдо в позицията си за бързо освобождение “ от всички отвлечени.

„ Продължителните филантропични паузи са несъстоятелни, до момента в който 239 отвлечени остават в ръцете на терористите от Хамас “, се споделя в него.

- Цивилни премеждия -

Израелската войска твърди, че в началото нахлуване в Ал-Шифа е разкрило военно съоръжение, оръжия и това, което представителят Даниел Хагари разказа като „ действен щаб с информационно съоръжение “.

Видео, разказано от различен представител на израелската войска сподели пушки, муниции и пълнители за амуниции в зона, която разпознава като постройката на скенера за ЯМР на Ал-Шифа.

„ Това беше прикрито доста комфортно, скрито зад машината за ЯМР, сподели представителят Джонатан Конрикус.

Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас Газа съобщи в сряда, че израелската войска не е разкрила никакви оръжия, когато е нахлула в болничното заведение.

Смъртта и страданието в гъсто обитаемата крайбрежна територия провокира възходяща угриженост за Цивилни поданици на Газа, които са избягали на юг, с цел да се опитат да избягат от най-тежките боеве.

Болницата Ал-Кудс в град Газа беше евакуирана по време на тежките боеве в региона, принуждавайки пациентите да си проправят път на юг към други уреди. < /p>

„ Изпитвахме болежка по пътя... Усещам болежка в коляното “, сподели Ахмад Абу-Сабра, ранен евакуиран.

„ Ситуацията беше неприятна и дистанцията. Останахме в армията (контролно-пропускателен пункт) повече от два часа “, сподели той пред Агенция Франс Прес в болница на Палестинския червен полумесец в Хан Юнис.

- „ Леко окуражен “ за договарянията за заложници -

< p> Ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк уточни това, което той назова съществени изказвания за нарушавания на интернационалното право във войната Израел-Хамас, и предложи интернационално следствие да е належащо.

„ Когато националните управляващи се окажат нежелаещи или неспособни да извършат сходни следствия и там, където има оспорвани разкази за изключително значими произшествия, се изисква интернационално следствие “, сподели той на брифинг пред държавите-членки на Организация на обединените нации в Женева.

Но изследванията в Израел демонстрират необятна социална поддръжка за военни дейности против Хамас след офанзивите от 7 октомври, най-лошите в историята на страната.

Премиерът Бенямин Нетаняху в сряда се похвали, че няма безвредно място за Хамас и „ няма място в Газа “, което армията да не доближи.

„ Казаха ни, че няма да стигнем до покрайнините на град Газа и ние го направихме, споделиха ни, че няма да влезем в Ал-Шифа и го направихме “, сподели той.

< p> Но Нетаняху, който управлява Израел от време на време от 16 години, е под мощен вътрешен напън да изясни политическите пропуски и пропуските в сигурността към нападението.

Протестиращите излязоха на улиците с искане за по-големи старания за освобождение на заложниците.

Катар, който е хазаин на политически офис на Хамас и също има информационни канали с Израел, в това време води договаряния за освобождение на заложниците.

Говорейки с кореспонденти на В сряда Байдън сподели, че „ леко се надява “, че ще има договорка.

„ Не желая да задминавам тук, тъй като не знам какво се е случило през последните четири часа, само че получихме ужасно подпомагане от катарците “, сподели той, запитан за напредъка по освобождението на заложниците.

bur/jm/fz

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР