Израелските войници са убили палестински тинейджър по време на акция

...
Израелските войници са убили палестински тинейджър по време на акция
Коментари Харесай

Израелски сили убиха палестински тийнейджър в акция на Западния бряг

Израелските бойци са умъртвили палестински тинейджър по време на акция в окупирания Западен бряг, оповестява палестинското министерство на опазването на здравето, представено от " Ройтерс ".

Израелската войска разяснява, че силите й реагират със пукотевица в бежанския лагер " Дехи ", покрай Витлеем, откакто палестинците ги атакуват с камъни, запалителни бомби и гранати. Военните не оповестяват за жертви в армията.

Палестинският министър на опазването на здравето добавя, че убитият е на 15 години и е умрял от рана в гърдите. Израелската войска осведоми, че по време на нападението са арестувани двама палестинци и е оголен склад за произвеждане на оръжия.

В същото време Израел е задействал своята система за противовъздушна защита " Прашката на Давид " поради ракети, изстреляни от прилежаща Сирия.

Ракетите са паднали на територията на Сирия и са част от вътрешните боеве, оповестяват военните, само че не разясняват дали са свалени от тяхната противоракетна система.

Израел е напрегнат, защото сирийската войска на Асад, подкрепяна от Русия напредва против бунтовници и наближават окупираните от Израел Голански възвишения.

Израелските водачи обявиха, че се тормозят, че Асад може да се опита да не се съобрази със съглашението за демилитаризация на Голан от 1974 година или да разреши на иранските и ливанските си съдружници от Хизбула да се разположат там. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР