Израелските военни засилиха наземната си операция срещу групировката Хамас на

...
Израелските военни засилиха наземната си операция срещу групировката Хамас на
Коментари Харесай

Израел: Открихме един от най-големите оръжейни складове на Хамас до болница и училище

Израелските военни ускориха наземната си интервенция против групировката " Хамас " на цялата територия на Ивицата Газа. Офанзивата напредва на фона на продължаващите предизвестия за сериозна филантропична обстановка в Ивицата Газа и възходящ интернационален напън върху Израел да пази живота на цивилното население.

Израелската войска разгласи, че е разкрила един от най-големите секрети хранилища за оръжие в Ивицата Газа до болница и учебно заведение в северната част на анклава. Според военните това е следващото доказателство за приложимост на цивилни като жив щит от страна на " Хамас ". От армията още веднъж се ангажираха да освободят останалите заложници, взети от групировката при нападението на 7 октомври, когато бяха убити над 1200 души. Над 100 от държаните в плен бяха върнати по време на примирието, само че още толкоз остават в ръцете на " Хамас ".

Израелската войска твърди, че офанзивите ѝ са прецизни и мирното население е предизвестено. По данни на Организация на обединените нации към 600 000 души са получили заповеди за евакуация в южната част на анклава, само че „ няма къде да отидат “. Според палестинските управляващи, следени от " Хамас ", израелската атака е взела над 16 хиляди жертви.

От Световната здравна организация предизвестиха:

" Ситуацията се утежнява с всеки час. Има интензивни бомбардировки, в това число в южните региони - в Хан Юнис и даже в Рафах. Освен това през последните дни бързо нараства броят на хората, които търсят леговище в южната част на Газа ".

Междувременно Съединени американски щати още веднъж обявиха, че Израел би трябвало да прави повече, с цел да избегне цивилните жертви и помощите да да доближат до мирното население в Газа.

Палестинско-израелският спор е измежду главните тематики на визитата на съветския президент Владимир Путин в Обединените арабски емирства, след което ще посети и Саудитска Арабия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР