Израелските власти решиха да въведат от утре вечерен час във

...
Израелските власти решиха да въведат от утре вечерен час във
Коментари Харесай

Израел въвежда вечерен час за еврейския празник Пурим

Израелските управляващи взеха решение да вкарат от на следващия ден вечерен час по отношение на еврейския набожен празник Пурим, съобщи Франс прес.
Целта на мярката е да бъдат предотвратени случаи на заразяване с ковид.
Вечерният час ще трае от 20.30 до 5 часа локално време от четвъртък до неделя сутринта, оповестиха през вчерашния ден в взаимно изказване офисът на израелския министър председател и израелското здравно министерство.
През трите дни ще бъдат неразрешени събиранията на едно място на повече от десетима души в закрити пространства и на повече от 20 души навън.
На Пурим, който ще бъде честван на следващия ден вечер и в петък, еврейският народ си напомня за успеха си против персийския везир Аман, съставил скрит план за изтреблението на евреите в Персийската империя. Предполага се, че библейските събития са се развили през пети век преди нашата епоха.
На Пурим обичайно се провеждат карнавални шествия, вечеринки с костюми и огромни събирания на хора, отбелязва Франс прес.
Израелските управляващи предходната година не разрешиха събиранията на Пурим поради пандемията от ковид, само че възбраните всеобщо не бяха спазени, което докара до пик на случаите на заразяване с вируса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР