Израелските власти обявиха, че са пуснали на свобода 39 палестински

...
Израелските власти обявиха, че са пуснали на свобода 39 палестински
Коментари Харесай

Израел пусна още 39 заложници

Израелските управляващи оповестиха, че са пуснали на независимост 39 палестински пандизчии, съобщи Франс прес.

Освобождаването на палестинските пандизчии е част от съглашението за краткотрайно помирение сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ". По силата на това съглашение " Хамас " освободи през вчерашния ден 13 израелци и четирима тайландци, които са били взети за заложници при офанзивата на палестинското придвижване против Израел на 7 октомври.

Всичките освободени палестински пандизчии са дами и младежи на възраст под 19 години.

Израелската войска заяви, че освободените от " Хамас " 13 израелски и четирима тайландски заложници към този момент са пристигнали в Израел, съобщи Ройтерс.

Те дойдоха в Израел, откакто екипи на Международния комитет на Червения кръст ги откараха от вътрешността на линията Газа до контролно-пропускателния пункт " Рафах ", който се намира на границата на палестинския анклав с Египет. На пункта " Рафах " освободените заложници са били предадени на израелските управляващи.   

" След като им бъдат направени първични медицински прегледи, те ще продължат да бъдат придружени от израелски бойци по пътя си към израелски лечебни заведения, където ще се срещнат още веднъж със фамилиите си ", се споделя в изказване на израелските въоръжени сили.

Пуснатите на независимост израелски жители са шест пълнолетни дами и седем деца и младежи, съобщи канцеларията на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, като посочи, че те са прекарали 50 дни като заложници.

При невижданата си офанзива против Израел на 7 октомври бойци на " Хамас " избиха стотици хора и взеха десетки заложници, които бяха отведени в линията Газа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР