Израелските сили убиха палестински тийнейджър в Източен Йерусалим

...
Палестински тийнейджър беше застрелян и убит от израелските сили в
Коментари Харесай

Палестински тийнейджър беше застрелян и убит от израелските сили в окупирания Източен Йерусалим, след като израелската полиция твърди, че той е направил опит за нападение с нож на гара на леката железница.

Съобщава се, че инцидентът от сряда е станал близо до портата на Дамаск в Стария град на Йерусалим. Палестинската информационна агенция Wafa идентифицира детето като 15-годишния Халед Самер ал Заанин.

В него се казва, че палестинецът ал-Заанин е бил „нападнат“ от незаконни еврейски заселници и служители по сигурността, според свидетели.

Граничен полицай „стреля директно към детето, убивайки го хладнокръвно“, каза Вафа.

Заселникът, за когото се твърди, че е бил нападнат, е получил леки наранявания, се добавя.

Израелската полиция каза, че „заподозреният е неутрализиран на място“, без да дава подробности.


Граничен полицай, който е пътувал във влак, е видял нападението, както се е случило, и е предприел действия, казаха от полицията. Той „незабавно слезе от влака и стреля“, улучвайки заподозрения, казаха те.

Говорител на полицията каза на АФП, че нападателят е „непълнолетен“ от Източен Йерусалим, но не уточни възрастта на нападателя.

По-късно полицията нахлу в семейния дом на ал-Заанин в село Бейт Ханина, северно от Източен Йерусалим, съобщи Wafa.

Израелските сили често провеждат почти ежедневни нападения преди разсъмване в окупирания Западен бряг и Източен Йерусалим в опит да овладеят нарастващата въоръжена съпротива.

Повече от 200 палестинци са били убити тази година в окупираните палестински територии и ООН предупреди, че 2023 г. е на път да бъде най-смъртоносната година за палестинците, откакто започна да регистрира смъртни случаи.

Палестинските и международните правозащитни групи отдавна осъждат това, което смятат за политика на „стреляйте, за да убиете“ и прекомерна употреба на сила.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР