Израелските сили убиха четирима тежко въоръжени палестинци, опиталио да преминат

...
Израелските сили убиха четирима тежко въоръжени палестинци, опиталио да преминат
Коментари Харесай

Израелските сили убиха 4 палестинци на границата с Газа

Израелските сили убиха четирима тежко въоръжени палестинци, опиталио да преминат границата на Газа, оповестяват израелските военни, представени от " Ройтерс ".

Военните са разкрили огън, откакто един от терористите минава границата.

Мъжете са били въоръжени с щурмови пушки, противотанкови ракети и ръчни гранати.

Военният представител Джонатан Конрик е декларира пред кореспонденти, че задачата на мъжете е неразбираема, само че е било осъществено огромно нахлуване против бойци или цивилни.

Нито една от палестинските групировки на Газа не претендира, че починалите са нейни членове. Конрик декларира, че военните се пробват да дефинират принадлежността им. Той прецизира, че са били облечени в разнообразни униформи и че са взели участие в пердах с оръжие с бойците, преди да бъдат убити. Никой израелец не е потърпевш.

Газа се ръководи от ислямистката група Хамас, която е водила три войни с Израел през последното десетилетие. Конрик разяснява, че Хамас носи цялостна отговорност за всяко принуждение, произлизащо от Ивицата Газа.

В Газа представителят на Хамас Фаузи Бархум отхвърля да разяснява детайлностите за съботния граничен случай, само че упреква Израел в насилието.

" Това, което се случи, отразява гнева против окупационните закононарушения в Йерусалим и против продължаващата несправедлива обсада на Газа ", показва Барум.

Израел изтегли войските и заселниците си от територията през 2005 година, само че държи анклава под обсада. Напрежението по границата е високо с чести жертви. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР