Израелските сили провеждат операция срещу Хамас в болница Ал Шифа

...
Израелските сили провеждат операция срещу Хамас в болница Ал Шифа
Коментари Харесай

Израелските сили провеждат операция в болница „Ал Шифа“ в Газа

Израелските сили организират интервенция против Хамас в болница " Ал Шифа " в Газа, заяви Ройтерс. Израел посочи, че интервенцията визира съответен регион на болничното заведение и участващите в нея сили са минали особено образование, с цел да могат да работят в сходна конюнктура.

Операцията се организира заради " оперативна нужда " и се базира на разследващи данни. Израелските сили приканиха бойците на Хамас в болничното заведение да се предадат. Преди това представител на IDF разгласи, че са предложили гориво на болничното заведение, само че то не е било взето.
Предложихме да дадем гориво, даже поставихме една туба в регион, следен от израелските сили. Болницата трябваше да изпрати кола за спешна помощ, с цел да вземе горивото. Но не го направиха. Смятаме, че е по този начин, тъй като Хамас са им споделили да не го вършат.
Даниел Хагари – представител на IDF

Хамас съобщи, че президентът на Съединени американски щати носи отговорност за продължаващата израелска интервенция в болничното заведение " Ал Шифа " в Газа. " Предупреждаваме, че в болничното заведение може да се стигне до всеобщо ликвидиране ", добавя министерството на опазването на здравето на Хамас.

Във вторник палестинските управляващи приканиха за преустановяване на огъня, с цел да изтеглят към 30 новородени и други пациенти, хванати в капан в най-голямата болница в Газа.

В продължение на дни израелската войска е обкръжила здравното заведение, в което съгласно нея се крият бойци на Хамас и употребяват цивилни като щит за главния си команден пункт.

Болничният личен състав и Хамас отхвърлят тези изказвания.

Междувременно стотици пациенти, личен състав и разселени хора бяха блокирани вътре, с намаляващи ресурси и без електричество за работата на инкубатори и друго животоспасяващо съоръжение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР