Израелските отбранителни сили ще продължат да поразяват ирански позиции в

...
Израелските отбранителни сили ще продължат да поразяват ирански позиции в
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел продължава ударите срещу ирански позиции в Сирия

Израелските отбранителни сили ще продължат да поразяват ирански позиции в Сирия. Това увери министър-председателят Бенямин Нетаняху преди отпътуването си за Ню Йорк за 73-та годишна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, разяснявайки решението на Москва да съобщи на Дамаск зенитно-ракетни системи С-300.
„ През последните три години Израел се оправя доста сполучливо в попречване на военното подсилване на Иран в Сирия и в опитите за доставка на смъртоносно оръжие на „ Хизбула “ в Ливан ", съобщи Нетаняху, представен от вестник The Jerusalem Post. От редакцията напомнят, че в Ню Йорк Нетаняху ще организира среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Решението на Русия да съобщи на Сирия С-300 ще бъде значима част от полемиката сред двамата водачи. Подчертава се, че Вашингтон също се опълчва на решението на Москва да укрепи сирийската ПРО. Опасенията на Израел са, че системата ще затрудни армията в напъните ѝ да поразява ирански позиции в Сирия.
Москва разгласи предаването на С-300 на Дамаск в отговор на случая със свалянето на съветския разследващ аероплан „ Ил-20 “ в Източното Средиземноморие. Русия упрекна Израел за злополуката, при която починаха 15 военнослужещи на Москва. На собствен ред Израел хвърли виновността върху Сирия и Иран.
В понеделник съветският президент Владимир Путин беседва по телефона с Нетаняху и двамата реализираха единодушие да продължат координацията си в Сирия. Ден по-късно Нетаняху организира специфична среща с кабинета си, на която осведоми министрите за събитията, написа още организация " Фокус ".
„ Ще продължим да предотвратяваме укрепването на иранското военно наличие в Сирия и координацията сред израелската и съветската войска “, увери Нетаняху, като добави, че Путин се е съгласил в близко време да бъде извършена среща сред представители на армиите на двете страни, с цел да обсъдят координацията си в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР