Израелските отбранителни сили казаха, че са установили пълен оперативен контрол

...
Израелските отбранителни сили казаха, че са установили пълен оперативен контрол
Коментари Харесай

Израелската армия обяви, че е установила контрол над ключов квартал на град Газа

Израелските отбранителни сили споделиха, че са открили цялостен " действен надзор " върху квартал Шеджая, който е бастион на " Хамас ", съобщи ДПА. В изказването се добавя, ч е израелски бойци ще останат в региона, с цел да унищожат инфраструктура на палестинското ислямистко придвижване и да убият бойци, които се укриват там .

Шеджая, в северната част на линията Газа, до неотдавна беше сцена на яростни сражения сред израелската войска и " Хамас ", отбелязва ДПА.

В края на предходната седмица израелски бойци гръмнаха простъпка в квартала трима израелски заложници, които бяха избягали от похитителите си , напомня Българска телеграфна агенция.

Междувременно военното крило на " Хамас " увери, че задачата на Израел да отстрани палестинското ислямистко придвижване е " обречена на неуспех ", съобщи Франс прес.

" Това е действителност, която става неоспорима ", сподели на аудиозапис представителят на Бригадите " Изедин ал Касам " Абу Обейда. Той не разясни какво има поради.

Говорителят на военното крило на " Хамас " като сложи като изискване за освобождение на заложниците, които остават в плен в линията Газа, Израел " да спре експанзията ".

Обейда имаше поради военната интервенция, подхваната от еврейската страна в крайбрежната палестинска територия в отговор на кървавото нахлуване, осъществено от " Хамас " против Израел на 7 октомври, показва Агенция Франс Прес.

Продължаването на войната също така ще докара до гибелта на израелски заложници при израелски бомбардировки, предизвести представителят на Бригадите " Изедин ал Касам ".

Малко след аудиозаписа на Абу Обейда военното крило на " Хамас " разгласява видеоклип, на който се виждат живи трима израелски заложници, които по-късно бяха убити, съгласно него - при израелски въздушни удари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР