Израелските дипломатически мисии спират работа заради конфликт между външното и

...
Израелските дипломатически мисии спират работа заради конфликт между външното и
Коментари Харесай

Израелските посолства спират работа заради стачка на дипломатите

Израелските дипломатически задачи стопират работа поради спор сред външното и финансовото министерство. Работата на всички посолства и консулства на Израел бе блокирана поради стачка, провокирана от спор сред външното и финансовото министерство на страната. Това заяви посредством уеб страницата си израелското външно ведомство, съобщи ТАСС.

Действията на дипломатите са координирани от Министерството на външните работи, Министерството на защитата и Федерацията по труда на живеещите в страната Израел Хистадрут. Стачка оповестиха и военните аташета на Израел.

Причина за крайната мярка стана известие от Министерството на финансите, че ще принуди дипломатите да връщат хиляди долари, изплатени им за направени разноски, оповестява „ Таймс ъф Израел”.

Израелското министерство на външните работи декларира, че е "принудено " да затвори дипломатическите задачи по отношение на решение на финансовото ведомство "да наруши договореностите ", подписани от генералния му шеф през юли, и "да задължи посланиците на Израел в чужбина в едностранен ред да съблюдават нови инструкции, които са в прорез с постигнатите преди условия и нарушават реда, действителен към този момент няколко десетилетия ".

По време на стачката задачите на Израел в чужбина няма да одобряват гости и да дават услуги.

Външното министерство на страната декларира, че решението за смяна в работата на задачите и процедурите по финансирането им поврежда основополагащи принадлежности, които подсигуряват работата на дипломацията и страната като цяло. Министерството прибавя, че финансовото ведомство не оставя различен избор на дипломатите, и показва вяра спорът да бъде организиран в най-близко време.

През март 2014 година краткотрайно бяха затворени всички дипломатически задачи на Израел, в това число към интернационалните организации, а също и самото външно министерство в Ерусалим. Израелските дипломати няколко години упорстваха държавното управление и финансовото министерство да подобрят заплащането на труда им. През август 2018 година стачкуваше спомагателният личен състав в израелските посолства по целия свят, напомня ТАСС.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР