Израелски въздушни удари по жилищни блокове в южната част на

...
Израелски въздушни удари по жилищни блокове в южната част на
Коментари Харесай

Израелски въздушни удари убиха десетки в южната част на Газа

Израелски въздушни удари по жилищни блокове в южната част на Ивицата Газа убиха минимум 32 души в събота, оповестиха медици, представени от Ройтерс.

Новината идва на фона на нови апели от Израел към цивилните палестинци да се реалокират, защото след покоряването на северната част на анклава се насочва към офанзиви против Хамас в южната част.

Хамас е организация, оповестена за терористична от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни.

В началото на октомври Хамас извърши против Израел, умъртви 1200 души и взе за заложници повече от 200. Последваха пълномащабни военни дейности на израелската войска в Ивицата Газа.

Така стотици хиляди палестинци, избягали на юг от израелската офанзива против град Газа, ще би трябвало да се реалокират още веднъж, дружно с жителите на Хан Юнис , град с над 400 хиляди поданици, което ще утежни тежката филантропична рецесия.

" Искаме от хората да се реалокират. Знам, че за доста от тях не е елементарно, само че не желаеме да виждаме цивилни жители, попаднали в пресечен огън ", сподели в петък Марк Регев , асистент на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху .

В петък здравните управляващи в Газа усилиха броя на починалите на над от 12 хиляди души, от които 5 хиляди деца. Организацията на обединените народи счита тези данни за достоверни, макар че в този момент те се актуализират рядко заради компликациите при събирането на информация.

В изказването на израелските военни в събота не се загатват местата на въздушните удари. В него се споделя единствено, че през последните 24 часа военновъздушните сили са поразили десетки цели в Ивицата Газа, в това число членове на Хамас, командни центрове, площадки за изстрелване на ракети и заводи за муниции.

Израел твърди, че членовете на Хамас употребяват жилищни здания и квартали в гъсто обитаемата линия като прикритие, което ислямисткото придвижване отхвърля.

В четвъртък Израел пусна листовки над южния град Хан Юнис, в които приканва жителите да се реалокират в убежища, което подсказва, че предстоят военни интервенции на място.

Регев сподели, че израелските войски ще би трябвало да навлязат в града, с цел да изтласкат членовете на Хамас от подземните тунели и бункери.

В петък Израел сподели, че към други региони на Ивицата Газа .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР