Израелски учени от университета в Тел Авив са успели да

...
Израелски учени от университета в Тел Авив са успели да
Коментари Харесай

Учени успяха да получат електричество от растения

Израелски учени от университета в Тел Авив са съумели да произведат електричество от растения, доказвайки по този метод, че те могат да станат източник на " чиста " сила , оповестява Франс прес.

Агенцията цитира изследването на екипа на професор Ифтах Якоби в съдействие с сътрудници от университета в Аризона. От проучването става видно, че растенията имат свойството да създават електричество въз основа на фотосинтезата.

Според проф. Якоби всички зелени растения, листа, треви и водорасли са снабдени със самобитни " фотоволтаични пана " и са способни да преобразуват слънчевите лъчи в електричество. " Голямото предизвикателство, пред което бяхме изправени, беше по какъв начин да извлечем тези заряди от растенията , разяснява професорът. За да включите електроуред в мрежата са задоволителни щепсел и контакт. Но ние не знаехме по какъв начин стои този въпрос при растенията и по какъв начин да се включим в мрежата им. За тази цел направихме нещо като нано контакт, работейки над водорасло ". В него бил инжектиран благодарение на биореактор ензим, който създава водород. Водораслото реагирало, като развило кафези, съдържащи новия ензим, които произвеждали електричество.

Според 42-годишния проф.Якоби може би сме изправени пред нова епоха в земеделието, което откакто е съумяло да изхранва човечеството в продължение на хилядолетия, в този момент може да бъде употребявано и за производството на сила.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР