Израелски съд осъди топмоделката Бар Рафаели по четири обвинения за

...
Израелски съд осъди топмоделката Бар Рафаели по четири обвинения за
Коментари Харесай

Осъдиха топмоделката Бар Рафаели за укриване на данъци

Израелски съд осъди топмоделката Бар Рафаели по четири обвинявания за укриване на налози, заяви Асошиейтед прес.

Рафаели влезе в правосъдната зала в Тел Авив с бяла защитна маска на лицето, в звук с бялата блуза, която бе облякла. Съпровождаха я татко й Рафи, майка й Зипи и кохорта юристи. Манекенката, която е на 35 години и майка й признаха, че са направили нарушавания на закона и не са платили налози върху приход от близо 10 милиона $.

Миналия месец двете подписаха съглашение с управляващите, съгласно което Рафаели ще постави девет месеца общественополезен труд, а майка й ще отиде в пандиза за 16 месеца. Двете ще платят дължимото към хазната, което се мери в милиони долари плюс санкция от един милион и петстотин хиляди $, добавя Българска телеграфна агенция.

Продължителният развой към световните приходи на известната манекенка и опитите на фамилията й да омаловажи връзките и уговорките й към Израел навредиха на обществения облик на Рафаели като всекидневен дипломат на страната по света.

Бар Рафаели олекна с 5,4 млн евро поради неплатени налози

Тя към момента е извънредно известна тв звезда, а нейни фотоси са по рекламни билбордове в цялата страна. Миналата година тя бе водеща на "Евровизия " в Тел Авив.

В основата на делото бе спор къде е обитавала Рафаели през последното десетилетие, когато участваше в рекламни акции по света, снима се за корицата на списания и имаше дълга сантиментална връзка с артиста Леонардо ди Каприо  Леонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на британски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски артист, притежател на една.

Израелските данъчни закони дефинират местоживеенето въз основа на времето, прекарано в съответна страна в границите на календарна година. Рафаели твърдеше, че не е обитавала главно в Израел и затова не е трябвало да заявява приходите си от чужбина за избрани интервали от време.

Прокуратурата обаче не одобри това и я упрекна в неправилно заявен приход. Според обвиняването тя е спечелила 7,2 милиона $ в интервала 2009 г.-2012г., за което време твърди, че е живяла в чужбина, с цел да избегне заплащане на налози.

Израелски съд отсъди преди време, че връзката на манекенката с холувидския артист Ди Каприо не може да се одобри за "семейна " и по тази причина тя не може да заявява, че е живяла на неговия адрес и по този начин да избегне заплащане на налози в Израел.

Според юристите на Рафаели съглашението е доказателство, че тя не е избягвала налози. Майка й, която е и неин сътрудник, е упрекната, че не е заявила приходи, че е избегнала заплащане на налози и че е съдействала за укриване на налози. Според обвиняването тя е подписвала документи за щерка си от името на други членове на фамилията, с цел да замаскира действителните данни за местопребиваването на модела и че не е заявила правилно личния си приход като сътрудник на щерка си.

Top model Bar Refaeli convicted of tax evasion https://t.co/TsEdkzQhfs
— The Times of Israel (@TimesofIsrael) July 20, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР