Израелски министър предупреди за възможни преки или прокси нападения на

...
Израелски министър предупреди за възможни преки или прокси нападения на
Коментари Харесай

Иран можел да нападне Израел, ако конфликтът със САЩ ескалира

Израелски министър предизвести за вероятни директни или прокси набези на Иран против Израел, в случай че спорът сред Техеран и Вашингтон ескалира, оповестява " Ройтерс ".

Съединени американски щати ускориха икономическия и военния напън върху Иран, като президентът Доналд Тръмп в четвъртък прикани водачите му да беседват с него за отричане от нуклеарната си стратегия и съобщи, че не би могъл да изключи въоръжена борба.

Правителството на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, което поддържа твърдата позиция на Тръмп против своя максимален зложелател, значително се въздържаше от мнения по отношение на изострящото се напрежение сред Иран и Съединени американски щати.

Късайки с мълчанието, израелският енергиен министър Ювал Щайниц съобщи, че в Персийският залив " нещата се разгорещяват ".

" Ако се случи някакъв парещ спор сред Иран и Съединени американски щати, сред Иран и неговите съседи, не изключвам те да задействат " Хизбула " и " Ислямски джихад " от Газа, или даже, че ще се опитат да изстрелят ракети от Иран към Държавата Израел ", разяснява Щайниц, който е член на кабинета по сигурността на Нетаняху, пред локална телевизия.

Израелските военни отхвърлиха да разясняват на въпрос, дали се приготвят за възможни закани, свързани с спора сред Иран и Съединени американски щати.

Израел замени удари с иранските сили в Сирия, както и с " Хизбула " и палестински екстремисти. Ала той не е водил открита война с Иран, страна, която се намира в другия завършек на Близкия изток. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР