Израелски министър допуска ядрен удар по Газа. Друг предлага зона,

...
Израелски министър допуска ядрен удар по Газа. Друг предлага зона,
Коментари Харесай

Крайнодесните в Израел превъртяха, искат ядрен удар по Газа

Израелски министър позволява нуклеарен удар по Газа. Друг предлага зона, неразрешена за араби, и отхвърля на палестинците достъп до средства от личните им налози. На думи министър председателят Бенямин Нетаняху може да се разграничи от тях, те даже не са от партията му. Когато обаче Съединените щати го предизвестяват да внимава с офанзивите на заселниците в Западния бряг, те приказват точно за един от тях, който тревожи Запада (и мнозина в Израел) още отпреди войната с ислямисткото придвижване " Хамас ".

Крайнодесните в Израел постоянно излизат на напред във времето от началото на войната. В миг, когато част от значимите решения за спора се изплъзват от ръцете им, те се стремят да разширят въздействието си, без да имат опит с преодоляването на рецесии. Те са и повода огромните израелски партии да не се обединят изцяло във военния кабинет: Яир Лапид, другият значим опозиционен водач с изключение на Бени Ганц, сложи изхвърлянето им от властта като изискване да се причисли.

Съединени американски щати и мнозина западни, арабски и израелски наблюдаващи се притесняват, че държанието им може единствено да налее масло в огъня.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР