Израелската полиция забранява на мъже под 50 години да влизат

...
Израелската полиция забранява на мъже под 50 години да влизат
Коментари Харесай

Забраниха достъпа до Стария град на Йерусалим на мъже под 50 години

Израелската полиция не разрешава на мъже под 50 години да влизат в Стария град на Йрусалим през днешния ден. Това е денят, в който се организира огромната мюсюлманска петъчна молитва.

От предходната неделя палестинците недоволстват против слагането на детектори за метали на входовете на Храмовия рид. След мярката последваха голям брой конфликти и нахлуване против израелски служители на реда предходната седмица.

В знак на митинг мюсюлманските богомолци взеха решение да не вървят да се молят на Площада на джамиите и от неделя стотици палестинци правят молитвите си в Стария град, където съвсем всеки ден има и конфликти с полицията.

С наближаването на огромната петъчна молитва, в която вземат участие нормално хиляди богомолци, израелските медии оповестиха през вчерашния ден, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху евентуално може да отстрани детекторите за метали, с цел да избегне размириците. След съвещания със силите за сигурност и кабинета по сигурността обаче, Нетаняху реши детекторите да останат.

Храмовият рид или Площада на джамиите се намира в Източен Йерусалим, палестинската част на града, анексирана от Израел. Израел управлява достъпа до Храмовия рид, само че ръководството на обекта е поверено на Йордания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР