Израелската операция в ивицата Газа ще продължи поне още месец

...
Израелската операция в ивицата Газа ще продължи поне още месец
Коментари Харесай

Израел призова палестинците да се евакуират от Газа и от Хан Юнис

Израелската интервенция в линията Газа ще продължи най-малко още месец – считат военни анализатори. Ключовият медиатор в договарянията Катар съобщи, че възможностите за ново преустановяване на огъня понижават.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1229
„ Хамас “ заплаши, че нито един пленник няма да излезе жив от Ивицата Газа, в случай че не бъдат изпълнени настояванията им за замяна на пандизчии.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че десетки бойци към този момент са се предали и дефинира момента като „ началото на края “ на терористичната организацията, съобщи БТВ.

А след изтеклите фотоси с задържани мъже по долни дрехи, измежду които бяха разпознати и цивилни, представителят на армията отговори:

„ Събличаме арестуваните, с цел да ги проверим за експлозиви, с които могат да се взривят – вършим това от години. След това проверяваме кой кой е “, уточни Даниел Хагари.

Франция, Италия и Германия приканиха Европейския съюз да наложи наказания на „ Хамас “ и неговите поддръжници.

А Тел Авив се похвали, че скоро ще управлява изцяло северните елементи на линията и прикани за нова евакуация както от град Газа, по този начин и от южния Хан Юнис.

След апел на „ Хамас “ през днешния ден беше оповестена обща стачка на Западния бряг и в Ливан в взаимност със починалите в Газа. А в символ на съпричастност във Витлеем за първи път в историята анулираха празненствата за Коледа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР