Израелската компания Stakeholder Foods, специализирана в производството на изкуствено месо

...
Израелската компания Stakeholder Foods, специализирана в производството на изкуствено месо
Коментари Харесай

За пръв път в света: Създадоха изкуствено месо от риба на 3D принтер

Израелската компания Stakeholder Foods, профилирана в производството на изкуствено месо в лабораторни условия, сътвори първия в света аналог на рибено месо благодарение на технологията за 3D щемпел.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху посети индустриалната площадка на компанията в Реховот в сряда и опита новаторския артикул, оповестиха от кабинета на премиера.

Според информацията, Stakeholder Foods създава същински месни артикули в лабораторна среда, без да се колят животни.

" Днес компанията стартира да употребява 3D принтер, с цел да създаде за първи път в света риба. Министър-председателят опита лабораторно създадените риба и месо и инспектира другите принтери ", се споделя в известието.

По време на визитата си в индустриалната база Нетаняху акцентира, че " в международен мащаб се прави гражданска война в производството на питателните артикули за хората и Израел е международен водач в проучванията и бизнеса с различни протеини ", означиха от офиса. Премиерът съобщи, че израелското държавно управление работи за подкрепяне на фирмите да напредват и да поддържат и развиват софтуерното си водачество.

" Днес ядохме риба, създадена без риба, месо , създадено без крави. Това е гражданска война. Израел е международен водач в региона на различните протеини и ние ще се погрижим той да продължи да играе водеща роля. Скоро ще има нови разрешителни [за произвеждане на такива продукти] и нови висоти, които ще трансформират света ", сподели Нетаняху. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР