Израелската компания Mobileye, собственост на Intel, миналата година излезе на

...
Израелската компания Mobileye, собственост на Intel, миналата година излезе на
Коментари Харесай

Акциите на Mobileye се сринаха с 25%, тъй като клиентите отказват да купуват нейната продукция

Израелската компания Mobileye, благосъстоятелност на Intel, предходната година излезе на фондовата борса, тъй че в този момент значими за нейната активност събития се отразяват в борсовите котировки. Желанието на производителите на коли да обезпечат по-големи ресурси от чипове след интервала на дефицит докара до противен резултат за Mobileye: новите партиди артикули не бяха нужни на някои от нейните клиенти. Акциите на компанията изгубиха съвсем 25% от цената си в границите на единствено една комерсиална сесия.

Според CNBC предходния ден Mobileye е предизвестила вложителите, че през настоящото тримесечие размерът на покупките на нейни артикули от клиенти ще бъде доста понижен. Ръководството на Mobileye е разбрало за остатъка от чипове на тази марка в складовете на клиентите и заради това прогнозата за настоящото тримесечие ще би трябвало да бъде поправена. Доставките на артикули от самата компания Mobileye ще намалеят по отношение на миналата година. Въпреки това Mobileye се надява, че по-голямата част от непотребните артикули ще бъдат употребявани от клиентите до края на настоящото тримесечие и обстановката с търсенето в бъдеще ще се възстановява.

Нека да напомним, че Mobileye създава чипове за дейните системи за подкрепяне на лидера, като на ранните стадии от развиването на съответните решения на Tesla е била сътрудник на тази компания, само че след първата нашумяла злополука с съдбовен излаз, която е била предшествана от потреблението на системата за автопилот на Tesla, връзките сред тези компании се утежниха и бяха прекратени. Mobileye продължава да доставя чиповете си на доста огромни производители на коли, само че към този момент се оказва, че те са се „ презастраховали “ при планирането на покупките в предходните интервали.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР