Израелската гимнастичка Линой Ашрам коментира победата си в индивидиуалната надпревара

...
Израелската гимнастичка Линой Ашрам коментира победата си в индивидиуалната надпревара
Коментари Харесай

Линой Ашрам: Знам какви са реакциите в Русия, но не ме интересува |

Израелската гимнастичка Линой Ашрам разяснява успеха си в индивидиуалната конкуренция по художествена гимнастика на олимпийските игри в Токио 2020.

Ашрам завоюва против считаните за фаворитки рускини Дина и Арина Аверини, които приключиха надлежно втора и четвърта. В отборната конкуренция завоюва българския отбор, което остави Русия без трофей в художествената гимнастика за първи път от Атланта 1996 насам.

“Но предходни надпревари понякога съм ги побеждавала и разбирах, че съставлявам опасност за тях. Чувствах, че сме на едно равнище. В течение съм с всичко, което става в Русия в този момент, само че това няма отношение към мен и не ме интересува. Направих каквото трябваше да направя - донесох резултат за своята страна и само това ме интересува ”, разяснява Ашрам.

В същото време президентът на съветската федерация Ирина Винер продължава с негативните си мнения за съдийството и стига до крайности като предсказания за края на художествената гимнастика като спорт.

“Момичетата са обезкуражени. Дина плаче, не толкоз поради среброто, а тъй като това е незаслужено. Конкурентката й (б.р. Ашрам) позволи груба неточност и плака след осъществяването, тъй като очакваше да остане и без орден, а стана шампионка. Обидно и неприятно е за всички - от сестрите Аверини, до почитателите и масажиста на тима. Просто зашлевиха посредством художествената гимнастика в последния ден на олимпиадата целия наш съветски спорт ”, сподели Винер.



Бившият фигурист Иля Авербух приема по-спокойно нещата, въпреки също да приказва за неправда.

“Просто сега тече промяна в съдийството. Тази промяна би трябвало да откри баланс сред сложността на съчетанията и хубостта на осъществяванията, поради която обичаме художествената гимнастика. Реформите едвам в този момент стартират и ще има разтърсвания.

В субективни спортове като нашите - фигурно пързаляне, художествена гимнастика, синхронно плуване - постоянно ще се слага въпроса за съдийските оценки, тъй като се слагат от хора, а не от компютър. Затова и ги обичаме. Във фигурното пързаляне промяната към този момент е напреднала и не чакам в Пекин да има несправеддливости ”, сподели Авербух.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР