Израелската армия заяви, че не е видяла доказателства за директен

...
Израелската армия заяви, че не е видяла доказателства за директен
Коментари Харесай

Израел не откри доказателства за директен удар по болницата в Газа

Израелската войска съобщи, че не е видяла доказателства за пряк удар по болница в Ивицата Газа, където през вчерашния ден стотици палестинци починаха детонация.

Военен представител сподели пред публицисти, че няма структурни вреди на постройките към болничното заведение " Ал Ахли " и няма кратери, съответстващи на въздушен удар. Даниел Хагари упрекна " Хамас " в преувеличаване на броя на жертвите от детонацията и сподели, че те не може да са разбрали аргументите за гърмежа толкоз бързо, колкото настояват.

" Хамас ", палестинската въоръжена формация, която управлява Газа, упрекна Израел за смъртоносната офанзива. Израел твърди, че това е резултат от несполучливо изстрелване на ракета от палестинската формация " Ислямски джихад ".

Хагари добави също, че към 450 ракети, изстреляни от Ивицата Газа, са се разпаднали и са паднали на нейна територия през последните 11 дни, напомня БНР.

Преди вчерашния гърмеж в болничното заведение здравните управляващи в Газа съобщаваха за най-малко 3000 жертви на продължаващите 11 дни израелски бомбардировки, почнали в отговор на офанзива на " Хамас ", при която починаха най-малко 1400 души, а към 200 бяха взети за заложници.

Боевете доведоха до опасения от разгръщане на спора в Близкия изток. Напрежението по ливанско-израелската граница е най-смъртоносното за последните 17 години – убити са няколко членове на радикалната формация " Хизбула " и трима цивилни ливанци, както и най-малко трима израелски бойци.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР