Израелската армия уби трима палестинци в необичайно нападение с дрон,

...
Израелската армия уби трима палестинци в необичайно нападение с дрон,
Коментари Харесай

Удар с дрон и погром на заселници: кризата в Западния Бряг се разраства

Израелската войска умъртви трима палестинци в извънредно нахлуване с дрон, а заселници нападнаха град Турмусая в Западния бряг и лишиха живота минимум на един човек, а други са ранени.

Поредният епизод на принуждение следва, осъществено от палестински бойци в окупирания Западен бряг. Тяхната офанзива, съгласно " Хамас ", бе отговор на друга интервенция в Дженин против въоръжени групи, в които починаха седем палестинци и бяха ранени над 50.

Дронът нанесъл удар по автомобил против евентуални причинители на набези, откакто там била разпозната " терористична клетка " в непосредствена непосредственост до град Джалама съгласно на въоръжените сили. Два дни по-рано израелската войска употребява също необичйния в сходни интервенции боен хеликоптер, откакто бойци нападнаха военнотранспортни машини и раниха седем военнослужещи.

Заселнически офанзиви

В Турмусая поданици за Би Би Си, че стотици въоръжени заселници опожарявали домове и автомобили; един от тях упреква израелската войска, че не се намесила в продължение на 45 минути, преди да спре насилието, и дала " късмет " на заселниците да работят.

 Удар с дрон и разгром на заселници: рецесията в Западния Бряг се разраства
© Гугъл Maps

Отбелязва се, че Турмусая е известна с връзките със Съединените щати, тай като мнозина от живеещите там са американски жители.

Според минимум един палестинец е погубен в градчето с население под 4000 души.

Армията по-късно осъди насилието и разгласи, че ще проверява, както и че след намесата ѝ цивилните израелци са напуснали. Това не е първото нахлуване, осъществено от заселници, тази година, откакто трима от тях бяха убити от палестинци в Хуара през февруари.

 Насилие и разпра на Западния бряг макар обещанията на Израел и палестинците Насилие и разпра на Западния бряг макар обещанията на Израел и палестинците

Палестинската организация " Маан " в това време, че тази заран заселници са изпотрошили коли в западната част на Салфит, по-голям град с население над 10 хиляди души в центъра на Западния бряг, на 40 км от Рамалла. и за престрелка с палестински юноша, ранен от израелската войска, във Витлеем - втори сходен случай тази седмица.

Същата вечер митинги имаше и в окупираните Голански възвишения - другояче спокоен регион, където ранените бяха минимум 20 души и където демонстрациите бяха против построяването на вятърни турбини.

Напрежение

Ситуацията покачва напрежението и в ръководещата коалиция, която събира премиера Бенямин Нетаняху и дясната " Ликуд " с крайнодесни и ултарелигиозни обединения.

Партньорите му упорстват да се форсира построяването на селища в Западния бряг и оповестените стъпки за това преди дни бяха наказани от Съединените щати и Организация на обединените нации. Пресслужбата на Нетаняху заяви след нападението в Ели, че там се чака да бъдат изградении най-малко още 1000 жилища.

Те желаят и нова огромна интервенция в Западния бряг като отмъщение за офанзивите против израелската войска и цивилни. Министърът на националната сигурност Итамар Бен-Гвир напряко настоя армията да " изравни здания със земята ". Няма индикации, че това предпочитание се приема от Нетаняху.
От тачалото на годината минимум 174 палестинци (повечето - бойци, само че има и цивилни) и 24 израелци, както и един чужденец, са убити при офанзиви на палестинци в Западния бряг, към Ерусалим и в някои израелски градове, както и в хода на интервенции на израелската войска.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР