Израелската армия съобщи, че провежда операция срещу Хамас“ в Ал

...
Израелската армия съобщи, че провежда операция срещу Хамас“ в Ал
Коментари Харесай

Израел провежда операция срещу „Хамас“ в най-голямата болница в Газа

Израелската войска заяви, че организира интервенция против „ Хамас “ в „ Ал Шифа “ – най-голямата болница в анклава Газа. Операцията се организира заради „ оперативна нужда “ и се базира на разследващи данни, прибавиха още израелските сили, като приканиха силите на „ Хамас “ в болничното заведение да се предадат.

Пред Би Би Си очевидци настояват, че през централния вход на комплекса са влезнали танкове и стотици бойци. Операцията е ориентирана към хипотетичен команден център на „ Хамас “, под здравното заведение.

Израел посочи, че интервенцията визира съответен регион на болничното заведение. Участващите в нея сили са минали особено образование, с цел да могат да работят в сходна конюнктура и измежду тях има медицински екипи и говорещи арабски военнослужещи.

Операцията е почнала в 02:00 часа през нощта локално време.

Палестинските управляващи са били предизвестени за нахлуването на израелските военни елементи. Според информация на „ Ал Шифа “ – в болничното заведение, с изключение на пациентите и личния състав има към 2 500 души, потърсили леговище.

Палестинската формация „ Хамас “ съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън носи отговорност за продължаващата израелска интервенция в болничното заведение „ Ал Шифа “ в Газа.

„ Предупреждаваме, че в болничното заведение може да се стигне до всеобщо ликвидиране “, обявиха още „ Хамас “.

В първите мнения от Белия дом за интервенцията се споделя:

„ Ние не поддържаме ударите по болница от въздуха и не желаеме да забележим престрелка в болница, където почтени, безпомощни, заболели хора, опитващи се да получат здравна помощ, която заслужават, са хванати в кръстосания огън “.

Вчера президентът Байдън също съобщи, че лечебните заведения и пациентите би трябвало да бъдат предпазени.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР