Израелската армия публикува днес карта с безопасни зони в ивицата

...
Израелската армия публикува днес карта с безопасни зони в ивицата
Коментари Харесай

Израелската армия публикува карта с безопасни зони в Газа

Израелската войска разгласява през днешния ден карта с безвредни зони в линията Газа - броени часове след края на прекратяването на огъня, съобщи Ройтерс.
Тя изясни в изказване, че задачата е локалните поданици да могат да се ориентират по-добре и да се изтеглят. Инструкциите са написани на арабски език.

Вчера, по време на третото си посещаване в Израел от началото на войната на 7 октомври, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън прикани израелския министър председател Бенямин Нетаняху да не допусне в южната част на линията Газа повтаряне на тежките човешки загуби по време на военната акция в северната част от палестинската територия, отбелязва Ройтерс.

Израелската войска също по този начин разпръсна в южната част на линията Газа листовки с апел към хората, живеещи източно от Хан Юнис, да изоставен домовете си, заяви АП. В посланието се предизвестява, че градът е " рискова военна зона ".

Над линията Газа се издига пушек, откакто Израел нанесе удари в палестинската територия след приключването на периода на краткотрайното помирение в 7 ч. през днешния ден (и българско време). Властите в Газа, следена от " Хамас ", оповестиха за 32 убити при тези офанзиви - данни, които не са доказани по самостоятелен път.

Катар удостовери, че договарянията с негово ходатайство за обновяване на съглашението за преустановяване на огъня не престават. Израелските бомбардировки в линията Газа усложняват дипломатическия развой, сподели в изказване катарското министерство на външните работи.

" Хамас " от своя страна упрекна Израел, че носи отговорност за възобновяването на войната. В изказването се твърди, че той е отхвърлил всички оферти на палестинското ислямистко придвижване да освободи още от пандизчиите, които взе при офанзивата си в Израел на 7 октомври.

Военното крило на радикалната палестинска формация " Ислямски джихад " в това време разгласи, че е атакувало израелски градове тази заран в отговор на " закононарушенията против нашия народ ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР