Израелската армия е убила по погрешка трима заложници, държани от

...
Израелската армия е убила по погрешка трима заложници, държани от
Коментари Харесай

Израелската армия е убила по погрешка трима заложници, държани от Хамас

Израелската войска е умъртвила по простъпка трима заложници, държани от " Хамас " в Газа, по време на случай, който е " в развой на инспекция ", съобщи израелския боен представител, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1259
Военните споделиха, че заложниците са били убити по време на борба с екстремистите в Газа и показаха своите съболезнования на фамилиите, като в същото време подчертаха, че ще има " цялостна бистрота " в следствието на случая.

В изказване на военните се споделя, че по време на интензивна борба в Газа те са " разпознали трима израелски заложници като опасност и вследствие на това наши бойци стреляха по тях и те бяха убити ".

През последните дни Израел се включи в интензивни борби с бойци на " Хамас ", които постоянно са облечени в ежедневни цивилни облекла, като в сряда беше разгласен най-големият брой убити израелски бойци - 10 в границите на 24 часа.

По време на едноседмично помирение в края на ноември " Хамас " освободи повече от 100 дами, деца и чужденци, които държеше като заложници в Газа, в подмяна на освобождението на 240 дами и младежи, намиращи се в затвори в Израел, доста от които без повдигани обвинявания.

" Заедно с целия народ на Израел преклонявам глава в дълбока тъга и оплаквам за гибелта на трима от нашите скъпи синове, които бяха отвлечени. Сърцето ми е със скърбящите фамилии в техния сложен миг ", се показва в изказване на израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Над 100 заложници към момента остават в Газа. Някои са оповестени за мъртви задочно от израелските управляващи.

По-рано в петък израелските военни оповестиха, че са разкрили мъртвите тела на трима израелци - един граждански и двама бойци, които са били арестувани в линията Газа от " Хамас ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР