Израелската армия е бомбардирала най-малко три бежански лагера в Газа,

...
Израелската армия е бомбардирала най-малко три бежански лагера в Газа,
Коментари Харесай

Палестинци бягат от клането, докато Израел бомбардира бежанския лагер Ал Магази

Израелската войска е бомбардирала минимум три бежански лагера в Газа, последният удар, ориентиран към лагера Ал Магази, при който починаха близо 50 души, споделиха палестински публични лица.

Най-малко 10 022 палестинци, в това число 4104 деца, са били убити за 31 дни на безмилостни израелски офанзиви против линията Газа, сподели Министерството на здравеопазването на Газа в понеделник, като доста жертви към момента са в капан под руините, а израелската блокада пречи на достъпа към жизненоважни артикули като гориво, храна и електричество.

Неотдавнашното въздушно нахлуване над лагера Ал-Магази в централната част на Газа и ситуиран в зоната за евакуация, където Израел прикани палестинците да потърсят леговище, последва офанзивите против бежанските лагери Джабалия и Бурейдж, които съгласно палестински чиновници са умъртвили повече от 200 души.

„ Развиващата се злополука прави нуждата от филантропично преустановяване на огъня все по-неотложна с всеки минал час “, прикани шефът на Организация на обединените нации Антонио Гутериш в понеделник.

„ Кошмарът в Газа е повече от филантропична рецесия “, сподели Гутериш. „ Това е рецесия на човечеството “.

Той означи, че е имало израелски офанзиви освен против бежански лагери, само че и против лечебни заведения, джамии, църкви и уреди на Организация на обединените нации.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР