Израелската амрия съобщи в сряда, че при два нейни удара

...
Израелската амрия съобщи в сряда, че при два нейни удара
Коментари Харесай

Армията на Израел съобщи, че е убила водещ оръжеен производител на Хамас. Хиляди палестинци бягат от Северна Газа

Израелската амрия заяви в сряда, че при два нейни удара в Ивицата Газа са убити водещ оръжеен производител за Хамас , както и бойци на паравоенната формация. В същото време въоръженото крило на Хамас сподели, че членовете му са унищожили израелски танк в град Газа, съобщи Ройтерс.

Твърденията за военните дейности на двете страни не могат да бъдат доказани от самостоятелни източници. Те идват на фона на в Ивицата Газа, откакто преди месец Хамас, която е оповестена за терористична от Съединени американски щати и Европейския съюз, и умъртви 1400 души. Израел разгласи положение на война.

Според изказванията на израелската войска убитият оръжеен производител, снабдяващ Хамас, е Махсейн Абу Зина . Главният представител на израелската войска Даниел Хагари сподели още, че бойните инженери са употребявали взривни устройства, с цел да унищожат мрежа от тунели на Хамас, която се простира на стотици километри под Газа.

Палестинските медии оповестиха и за конфликти сред членове на Хамас и израелските сили в град Газа.

Действията на Израел в града в сряда накараха хиляди палестинци да изоставен домовете си. Ройтерс заяви за колона от хора, които бягат на юг. Това се случи в границите на четиричасовия прозорец, разгласен от израелските сили за евакуация на цивилните.

Въпреки това десетки хиляди остават в северната част на Газа, където липсва задоволително вода и храна. По-рано представителят на здравната организация на Организация на обединените нации Кристиан Линдмайер сподели, че равнището на гибел и страдалчество там е " мъчно за схващане ".

Организация на обединените нации от седмици приканва Израел за филантропична пауза във военните дейности, тъй че да се помогне на цивилните в Газа.

Израел удари Ивицата в отговор на нахлуване на Хамас в Южен Израел на 7 октомври, при което въоръжени членове на групировката убиха 1400 души, най-вече цивилни, и взеха към 240 заложници. Палестинските управляващи споделят, че при ответните удари на Израел са били убити повече от 10 000 души, 40% от които деца.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР