Израел взе решение за охраната на бившия премиер на страната.Израелска

...
Израел взе решение за охраната на бившия премиер на страната.Израелска
Коментари Харесай

Израел махна служебната охрана на съпругата и синовете на Нетаняху

Израел взе решение за защитата на някогашния министър председател на страната.

Израелска министерска комисия през днешния ден гласоподава да се анулира даването на персонална защита на брачната половинка и на пълнолетните синове на някогашния премиер Бенямин Нетаняху, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението беше взето 6 месеца, откакто дългогодишният водач се отдръпна от поста си. То влиза в действие от понеделник, макар доводите на Нетаняху, че постоянно получава закани за живота на членове от фамилията му.

Нетаняху загуби премиерския пост през юни, откакто разнообразни политически партии се сплотиха против него, с цел да образуват държавно управление без присъединяване на партията му Ликуд, която дълго време беше отпред на властта. Някогашният водач, който беше министър-председател в продължение на 12 поредни години, в този момент оглавява опозицията и продължава да се употребява с защита, назначена от страната.

Според общоприетите процедури в продължение на 6 месеца след отдръпването на министър председател от този пост, членовете на фамилията му имат право на защита и на автомобил с водач. Но през януари, по гледище на Нетаняху, този период беше продължен на една година с решение на министерска комисия. Днес същата комисия одобри предложение от службата за сигурност Шин Бет срокът още веднъж да бъде скъсен на 6 месеца.

В решението се споделя, че няма никакви непосредствени закани за брачната половинка и за децата на Нетаняху. Така от на следващия ден синовете му, както и брачната половинка му Сара, ще останат без защита.

" Когато Шин Бет, израелската полиция и Мосад кажат, че няма опасност за фамилията на Нетаняху, решението е елементарно ", сподели след гласуването министърът по въпросите на вътрешната сигурност Омер Барлев. " Разчитам на Шин Бет и на полицията, че в случай че има такава опасност, тя ще бъде разкрита и обезвредена ", съобщи още Барлев.

Нетаняху разкритикува решението като политическо и сподели, че постоянно са се отправяли закани към живота на фамилията му, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР