Израел в петък призова Испания и Белгия да спрат да

...
Израел в петък призова Испания и Белгия да спрат да
Коментари Харесай

Израел призова Испания и Белгия да не подкрепят тероризма

Израел в петък прикани Испания и Белгия да спрат да поддържат тероризма, оповестява " Евронюз ".

Предупреждението пристигна, след като испанският министър председател Педро Санчес загатна за опцията Испания да признае едностранно палестинската страна, даже в случай че интернационалната общественост не го направи.

Израелското външно министерство привика посланиците на Испания и Белгия поради изказванията, направени от испанския министър председател Педро Санчес и белгийския министър председател Александър де Кроо в Египет, които Израел счита за " поддръжка за тероризма ".

" След думите на испанския министър председател и белгийския министър председател в Рафа, външният министър Ели Коен подреди да бъдат извикани посланиците на двете страни за диалог с остри укори ", се споделя в изказване на външното министерство.

" Ние осъждаме погрешните изказвания на държавните ръководители на Испания и Белгия, които поддържат тероризма ", се споделя в изказването.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху " остро осъди " мненията на Санчес и Де Кроо, като сподели,  отговорност за закононарушенията против човечеството, които прави: избиването на израелски жители и потреблението на палестинците като живи щитове ".
 Египетският президент: Бъдещата палестинска страна би трябвало да бъде демилитаризирана
Египетският президент: Бъдещата палестинска страна би трябвало да бъде демилитаризирана

Той не вижда късмет за Палестина в границите от 1967 година

Бъдеща палестинска страна може да бъде демилитаризирана и да има краткотрайно интернационално наличие за сигурност , което да обезпечи гаранции както на нея, по този начин и на Израел, сподели в петък египетският президент Абдел Фатах ал Сиси.

" Казахме, че сме подготвени тази страна да бъде демилитаризирана и може също да има гаранции за сили, без значение дали са сили на НАТО, сили на Организация на обединените нации или арабски или американски сили, до момента в който реализираме сигурност и за двете страни, зараждащата се палестинска страна и израелската страна ", сподели Сиси по време на взаимна конференция в Кайро с испанския министър председател Педро Санчес и белгийския министър председател Александър Де Кроо.

Политическата резолюция, която изисква палестинска страна, учредена на границите от 4 юни 1967 година, със столица Източен Йерусалим, остава недостижима , добави Сиси.

Арабските страни отхвърлиха предложенията арабски сили да обезпечават сигурността в Ивицата Газа след края на настоящата военна интервенция на Израел там против палестинската въоръжена формация " Хамас ", която управлява Газа от 2007 година

Йорданският външен министър Айман Сафади сподели пред кореспонденти в Лондон тази седмица, че арабските страни не биха желали да влизат в Ивицата Газа, която може да бъде превърната в " пустота " от военната атака на Израел.

" Какви са събитията, при които някой от нас би желал да отиде и да бъде забелязан като зложелател и да бъде забелязан като пристигнал да почисти бъркотията, основана от Израел? " сподели той.
 Израел ликвидира командващия флота на Хамас
Израел ликвидира командващия флота на Хамас

Успех за Тел Авив

Израелският министър на защитата Йоав Галант сподели в петък, че преди Израел да възобнови военните дейности в цялостен мащаб. 

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) удостовери в петък, че Хамас е освободил 24 заложници по-рано денем.

По-рано израелски формален представител съобщи, че 13 израелски заложници са били освободени , до момента в който тайландският министър председател Срета Тависин означи, че 12 тайландски заложници са били освободени .

Външното министерство на Катар по-късно посочи, че измежду освободените заложници има 13 израелци, 10 тайландци и един филипински жител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР