Израел ще се опита да наводни ивицата Газа с хуманитарни

...
Израел ще се опита да наводни ивицата Газа с хуманитарни
Коментари Харесай

Говорител на израелските военни заяви, че Израел ще напълни Газа с хуманитарни помощи

Израел ще се опита да " наводни " линията Газа с филантропични помощи от разнообразни входни пунктове, съобщи основният боен представител на израелските въоръжени сили в миг, когато интернационалният напън за справяне с възходящия проблем с глада в обсадения анклав се ускорява, съобщи Ройтерс.

На фона на продължаващата от повече от пет месеца война в Газа филантропичните организации предизвестиха, че възлизащото на 2,3 милиона души население на региона е изправено пред възходящ риск от апетит, в случай че доставките на храна не бъдат внезапно увеличени. Агенциите също по този начин упрекнаха Израел, че не прави задоволително, с цел да подсигурява, че до анклава доближават задоволително помощи.

Израел твърди, че не е сложил ограничавания за количеството помощи, които ще допусне в Газа, и упреква филантропичните организации за забавянето, само че даже най-близките му съдружници все по-твърдо декларират, че би трябвало да направи повече, отбелязва Ройтерс.

" Опитваме се да наводним региона, да го засипем с филантропични помощи ", съобщи пред група задгранични кореспонденти военният представител контраадмирал Даниел Хагари.

Снощи въоръжените сили оповестиха, че шест камиона с помощи от Световната организация по прехраната са влезнали в северната част на линията Газа, където продоволствената рецесия е изключително тежка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР