Израел прогони хиляди палестински работници обратно в обсадената Газа в

...
Израел прогони хиляди палестински работници обратно в обсадената Газа в
Коментари Харесай

Израел прогони хиляди палестински работници обратно в Газа

Израел прогони хиляди палестински служащи назад в обсадената Газа в петък , предприемайки строги ограничения против работодатели и служащи от територията, които преди този момент са получили позволения за работа в Израел и в окупирания Западен бряг (също палестинска територия), предава Ройтерс.

Голям брой служащи се завърнаха през пропускателния пункт " Керем Шалом " сред Израел и Газа, който е затворен след нахлуването на " Хамас " в Израел на 7 октомври.

" Преди ги обслужвахме, работехме за тях в къщи, в заведения за хранене и на пазари в подмяна на най-ниските заплати и все пак в този момент сме унижени ", сподели Джамал Исмаил, служащ от бежанския лагер Магази в централната част на Ивицата Газа.

По-рано Израел издаде повече от 18 000 разрешителни , позволяващи на жителите на Газа да преминат в Израел и окупирания от Израел Западен бряг, с цел да работят в браншове като селското стопанство или строителството, които нормално обезпечават заплати до 10 пъти повече от това, което служащ може да завоюва в блокираната Ивица Газа.

Системата обаче беше отстранена, защото Израел анулира предходната си политика на предложение на стопански тласъци против непоклатимост.

" Израел прекъсва всички контакти с Газа. Няма да има повече палестински служащи от Газа ", се споделя в изказване на кабинета на премиера Бенямин Нетаняху. " Онези служащи от Газа, които са били в Израел в деня на експлоадирането на войната, ще бъдат върнати в Газа. "

Не е ясно какъв брой поданици на Газа са били в Израел на 7 октомври, когато и нападнаха южните общности, убивайки 1400 души и отвеждайки 240 в плен в Газа.

Въпреки това почитан представител на палестинските управляващи сподели, че 4950 поданици на Газа са избягали на Западния бряг от Израел и се счита, че към 5000 са били арестувани от Израел.

Палестинците имат лимитирано самоуправление в регионите, където живеят на Западния бряг, който е под израелска военна окупация.
 Хамас подготвен на компромис - разменя заложниците против всички пандизчии
Хамас подготвен на компромис - разменя заложниците против всички пандизчии

В подмяна желаят Израел да освободи всички палестински пандизчии от израелските центрове за задържане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР