Израел продължи атаките си срещу Газа преди договореното примирие с

...
Израел продължи атаките си срещу Газа преди договореното примирие с
Коментари Харесай

Израел засилва атаките срещу Газа преди примирието

Израел продължи офанзивите си против Газа преди контрактуваното помирение с Хамас, като умъртви десетки палестинци в бомбардираната територия.

Безмилостните набези в сряда помрачиха очакванията, че предстоящата четиридневна пауза ще докара до непрекъснато преустановяване на огъня.

„ Продължаващото всеобщо бомбардиране на линията Газа продължава да основава нещастия и злощастие за палестинците “, сподели Хани Махмуд от Al Jazeera, репортаж от Хан Юнис.

Три офанзиви в северна Газа убиха десетки хора, в това число цели фамилии. Смъртоносни въздушни набези имаше и в южните градове Хан Юнис и Рафа, в това число постройка, в която се обитава благотворителна организация до кувейтската профилирана болница в Рафа.

Южна Газа е избрана като хипотетично безвредна зона от израелската войска, само че нейните непрекъснати бомбардировки там значат, че зоната е „ еднообразно рискова “ на север и „ хората са еднообразно изложени на риск от загуба на живота си “, сподели Махмуд.

В централната част на Газа израелските сили удариха жилищни здания в Дейр ел-Балах и бежанския лагер Нусейрат, съгласно палестинската осведомителна организация Wafa, предизвиквайки опасения за голям брой смъртни случаи и ранени.

Междувременно израелските сили продължиха да атакуват градове в окупирания Западен бряг. При един подобен случай шестима палестинци бяха убити в Тулкарем, заяви Министерството на здравеопазването на палестинската власт.

Палестинците погребват роднините си, убити при израелската бомбардировка в Хан Юнис. [Мохамед Дахман/Снимка на AP]
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР