Израел приема засега искане на Съединените щати да изчака с

...
Израел приема засега искане на Съединените щати да изчака с
Коментари Харесай

Израел прие искането на САЩ - отлага офанзивата в Газа

Израел приема към този момент искане на Съединените щати да изчака с офанзивата в линията Газа, с цел да разположи Пентагонът противовъздушната си защита и да бъдат предпазени американските войски в региона преди интервенцията.

Това " Уолстрийт джърнъл ", като цитира американски и израелски длъжностни лица.

Пентагонът желае да подсигурява сигурността на войските си в Ирак, Сирия, Кувейт, Йордания, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства с близо дузина системи за Противовъздушна отбрана.

Американски чиновници до момента са убеждавали израелците да изчакат, до момента в който тази техника може да се разположи. Възможно е това да стане още тази седмица.

Според събеседниците на " Уолстрийт джърнъл " Израел също вземаше поради напъните за доставка на филантропична помощ за цивилни в Газа и дипломатическите старания за освобождение на заложниците. За Съединени американски щати в същото време преди всичко са заканите за американските войски, които към този момент бяха подлагани на офанзиви в Ирак и Сирия.

В последните дни се акцентират разнообразни аргументи за забавянето на офанзивата - от терзания на Съединени американски щати до различия в израелското държавно управление, написа " Днeвник ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР