Израел отхвърли обвиненията в геноцид във втория ден от изслушванията

...
Израел отхвърли обвиненията в геноцид във втория ден от изслушванията
Коментари Харесай

Израел отхвърли обвиненията в геноцид по време на изслушванията в Хага

Израел отхвърли обвиняванията в геноцид във втория ден от чуванията в Международния съд на Организация на обединените нации в Хага по делото, заведено от Южна Африка против еврейската страна поради войната против " Хамас " в Ивицата Газа.

Според Израел обвиняванията, че с военната интервенция в Ивицата Газа се прави геноцид против палестинския народ са неоснователни и " мощно изопачени ". С аргумента, че работи в своя отбрана и се бори с " Хамас ", а не с палестинското население, Израел прикани Международният да приключи делото като безпричинно и да отхвърли настояването на Южна Африка за преустановяване на офанзивата.

Тезата на бранителя на израелската страна Тал Бекер:

" Молбата би трябвало да бъде отхвърлена, тъй като това е просто една клюка, която цели да отнеме правото на Израел да се пази съгласно закона от невижданите терористични офанзиви, които продължава да търпи. "

Това съобщи бранителят на Израел в Международня съд в Хага, до момента в който пред постройка се организираха произраелска и пропалестинска проява.

Израел нахлу в Газа след офанзивите на бойци на " Хамас " на 7 октомври предходната година, при които бяха убити 1200 души, главно цивилни, а 240 бяха взети за заложници.

Днес министерството на опазването на здравето на Газа, което е под контрола на " Хамас ", заяви, че починалите палестинци от началото на израелската атака са към този момент съвсем 24 000.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР