Израел обяви днес, че се е отказал от плановете за

...
Израел обяви днес, че се е отказал от плановете за
Коментари Харесай

Израел изпраща 16 000 мигранти в Канада, Германия и Италия

Израел разгласи през днешния ден, че се е отказал от проектите за депортиране на африкански мигранти в Африка и че е постигнал съглашение с организацията на Организация на обединените нации за бежанците за изпращането на над 16 000 от тях в западни страни, измежду които Канада, Германия и Италия, съобщи Ройтерс.
На други мигранти, множеството от които са подали молба за леговище, ще бъде разрешено да останат минимум 5 години в Израел, заяви кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху.
В известието не се показва в кои западни страни ще бъдат изпратени минимум 16 250 мигранти, само че по-късно министър председателят Нетаняху съобщи, че измежду тях са Канада, Германия и Италия. Той уточни, че според съглашението за всеки мигрант, напуснал страната, Израел е приел да даде на различен право за краткотрайно престояване.
Върховният комисариат за бежанците на Организация на обединените нации удостовери, че има съглашение, само че не разгласи елементи по него.
Съдбата на към 37 000 африканци в Израел съставлява морална алтернатива за страната, учредена като леговище за преследвани евреи и техен народен дом.
Десноцентристкото държавно управление бе подложено на напън от свои националистически гласоподаватели да изгони мигрантите, до момента в който други призоваваха да им бъде разрешено да останат.
През февруари Израел стартира да изпраща предизвестия на 20 000 африкански мигранти мъже, че би трябвало да изоставен страната до два месеца или рискуват да попаднат в затвор.
Правителството предложи на мигрантите, множеството от които от Судан и Еритрея, по $3500 на човек и самолетен билет до сигурна дестинация в друга страна в Субсахарска Африка, която съгласно медиите е Руанда.
Но правозащитници се оповестиха против този проект и го дадоха на съд, който на 15 март постанови краткотрайното му заледяване.
От 2005 година в Израел са влезнали минимум 64 000 африкански мигранти, хиляди от тях по-късно напуснали страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР