Израел обяви, че ще направи стъпки за улесняване на хуманитарните

...
Израел обяви, че ще направи стъпки за улесняване на хуманитарните
Коментари Харесай

След разговор с Джо Байдън: Израел с първи стъпки за улесняване на доставките до Газа

Израел разгласи, че ще направи стъпки за улеснение на филантропичните доставки към бедстващото палестинско население.
Мярката идва след изострен телефонен диалог сред израелския министър председател Бенямин Нетаняху и американския президент Джо Байдън.
Неправителствени организации също сигнализираха, че е доставката на филантропични помoщи в Ивицата Газа е съвсем невъзможна.
Ще бъдат отворени два нови филантропични коридора – през граничния пункт Ерец и през пристанището на Ашдод, на 40 км северно от Газа.
Междувременно стана ясно, че Израел е заглушил GPS сигнала над редица региони на страната в очакване на вероятни удари от Иран.
Целта е да се наруши сателитната навигация на ракети и дронове. Това се случва след опасността от страна на Иран за ответен удар, откакто Израел бомбардира консулството на Иран в Сирия.
Днес израелската полиция употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне поклонници след утринната молитва пред джамията „ Ал Акса “ в Йерусалим. Джамията е третото най-свято място в света за мюсюлманите.
Причината, съгласно полицията, са „ къси произшествия на подстрекаване към вълнения “.
Въпреки че регионът постоянно е сцена на конфликти сред двете вероизповедания, палестинските поклонници обявиха, че израелските управляващи са лимитирали достъпа им до „ Ал-Акса “ още от началото на войната на Израел против бойците на " Хамас " в Газа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР