Израел не успява да постигне целта си бързо да изкорени

...
Израел не успява да постигне целта си бързо да изкорени
Коментари Харесай

Израел е убил само 20-30% от терористите на Хамас, казва американското разузнаване

Израел не съумява да реализира задачата си бързо да изкорени Хамас, защото е умъртвил единствено 20% до 30% от почти 30 000 бойци на терористите, съгласно американското разузнаване.

Повече от три месеца след началото на войната, която опустоши Газа, Хамас резервира по-голямата част от своята бойна мощ с задоволително муниции, с цел да продължи да стреля по Израел и бойците на IDF в продължение на месеци, споделиха публични лица пред Wall Street Journal.

Оценката идва на фона на изказванията на IDF, че към 9000 терористи на Хамас са били убити от началото на войната, в това число към 1000 по време на клането на 7 октомври, при което починаха повече от 1200 израелци.

Съединени американски щати пресмятат, че Хамас има сред 25 000 до 30 000 членове, по-консервативна оценка от тази на Израел, която дефинира бойната мощ на терористите на 30 000 или повече.

Съединени американски щати също опровергават изказванието на Израел, че към 16 000 бойци на Хамас са били ранени в борба, като към половината са прекомерно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР