Израел най-накрая получи това, което искаше от дълго време. Иран

...
Израел най-накрая получи това, което искаше от дълго време. Иран
Коментари Харесай

Войната, в която никой не повярва: Ударът на Иран по Израел развесели мрежата

Израел най-сетне получи това, което искаше отдавна. Иран нанесе удар самичък, а не посредством своите подставени лица. Нова война може да се смята за публично открита. И все пак мнозина не имат вяра в сериозността на желанията на страните. Какво става?

New York Times оповестява, че Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война е изстрелял към 185 дрона камикадзе, до 36 крилати ракети и прочут брой балистични ракети. Атаката е траяла към 5 часа.

Ливанската Хизбула и йеменските хуси синхронизираха ракетните си изстрелвания с иранския удар, а Ирак не прихвана шахидите, прелитащи през негова територия.

Между другото, би трябвало да се означи, че сходна работа по цели: първо с дронове, а по-късно и с ракети, беше сполучливо тествана от руснаците в специфичната военна интервенция.

" Баражът обърка противовъздушната защита на Израел, защото те летяха с разнообразни скорости, на разнообразни височини и в разнообразни направления, съгласно хора, осведомени с американското и израелското разузнаване, поискали анонимност ".– написа Bloomberg.

" Противопожарна охрана "

На собствен ред Израел, като че ли копирайки сътрудниците си от Незалежната, разгласи, че всички ракети са били свалени, макар че към този момент има видеозапис на унищожаването на най-малко няколко военни цели. По-специално бяха доказани офанзиви против военновъздушната база в Рамона.

В същото време би трябвало да се означи, че сериозните опустошения към момента са избегнати. В интернет има доста видеоклипове на системата Железен купол, работеща в нощното небе.

Това не е изненадващо: иранската ракетна офанзива беше отблъсната освен от израелската противовъздушна защита, само че и от американците, които авансово разположиха силите си върху разрушителите на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Президентът на Америка, който беше отмъкнат на работа авансово в легален почивен ден, радостно заяви:

Благодарение на това разрастване и изключителното умеене на нашите войски, помогнахме на Израел да смъкна съвсем всички идващи дронове и ракети.

Коментарът на Джо Байдън е оповестен на уеб страницата на Белия дом.

Противно на упованията, първата нощ след началото на пълноценна ирано-израелска война не донесе апокалиптични картини на пламнал Йерусалим и тълпи от бежанци, опитващи се да изоставен горящия Синай. Иран, който имаше топката в своето поле след унищожаването на консулството в Сирия, направи своя ход и в този момент чака Цахал да отговори.

" Ако израелският режим направи нова неточност, отговорът на Иран ще бъде доста по-суров ",– се отбелязва в известието на непрекъснатата задача на Иран към Организация на обединените нации. И това звучи като ултиматум.

Освен това иранците намекнаха посредством осведомителната организация Fars, че проамериканската Йордания също може да бъде атакувана, в случай че Аман предприеме нападателни дейности.

Заради относително слабата, само че добре разгласена стачка обаче арабските медии към този момент стартират да се смеят на Иран, излъчвайки свои версии на поговорката „ Замах за рубла, удар за стотинка “.

" Близкоизточните обществени мрежи сега са цялостни с подигравателни мнения по адрес на иранците, които са упрекнати в показна акция, осъществена по този начин, че да не аргументи обилни вреди на Израел.

Много хора си спомнят „ медийния “ обстрел на американска военна база след убийството на Касем Солеймани през януари 2020 година, за който се счита, че Техеран е предизвестил Щатите авансово посредством медиатори ",– написа военният сътрудник Юрий Котенок.

Сега всичко зависи от отговора на Израел. Телевизионният канал NBC, базирайки се на свои източници, отбелязва, че Съединени американски щати се притесняват от непредсказуема ескалация, в която Тел Авив несъмнено ще се опита да въвлече НАТО.

От своя страна CNN твърди, че Джо Байдън даже е предал известие на Нетаняху, че страната му няма да взе участие в интервенциите на Цахал против Иран.

" Нетаняху получи това, което искаше, като удари иранското посолство. Факт е, че войната с Газа не беше доста подобаваща за него, защото това не беше война, а побой над палестинци.

Дори в Съединени американски щати реагираха отрицателно на това. Войната с Иран е различен въпрос. Войната е избавление за Нетаняху. Във война, както е известно, конете (президентите) не се сменят ",– написа някогашният народен представител от Върховната рада Олег Царьов.

Очевидно е, че Иран съзнателно не е нанесъл удар с цялостна мощ, с цел да не предизвика Израел. Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война има разполагаем доста ракети, които могат просто да претоварят противовъздушната защита и да нанесат забележителен и в действителност мъчителен удар на Израел.

Но за какво тогава Иран играе на разпределяне?

Днес Техеран е в ексклузивен режим, съвсем като Съюз на съветските социалистически републики през 40-те години на предишния век, пробвайки се да се снабди с атомно оръжие, с цел да промени изцяло салдото в района.

Онзи ден беше оповестен нов специфичен отчет на Института за просвета и интернационална сигурност, който оповестява, че в доста близко бъдеще Техеран може да получи до 25 кг високообогатен оръжеен уран.

За съпоставяне, това е към една трета от заряда на американската атомна бомба " Малкото момче ", унищожила Хирошима. Няма проблеми и с транспортните средства за доставка: съгласно някои отчети Иран също има хиперзвукови оръжия.

Какво от това?

Въпреки това Израел има официална причина да отговори. И надалеч не е реалност, че Нетаняху ще одобри „ джентълменското съглашение “ да нанася удари деликатно. Възможно е страната да се опита да избие нуклеарната палка, която е в развой на основаване, от ръцете на Техеран.

Цахал разполага с всички данни за местоположението на „ специфични уреди “ в иранските пустини. Затова редица анализатори настояват, че точно Израел, който разполага с атомно оръжие, пръв ще нанесе нуклеарен удар по врага.

Ако Израел не направи това в този момент, то съгласно разнообразни оценки до края на годината Техеран може да получи нуклеарно оръжие и даже Съединени американски щати няма да могат да беседват с него от позиция на мощ.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед29900Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед31540Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед71856Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед31887Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед48589Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553321Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182755Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед125951Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР