Израел нанесе ракетни удари в Сирия южно от столицата Дамаск.

...
Израел нанесе ракетни удари в Сирия южно от столицата Дамаск.
Коментари Харесай

Израел нанесе ракетни удари в Сирия

Израел нанесе ракетни удари в Сирия южно от столицата Дамаск. Нанесени са материални вреди, само че няма потърпевши хора, съобщи Франс прес, като се базира на САНА.
Сирийската държавна осведомителна организация цитира боен източник, че противовъздушната защита на страната е прехванала множеството ракети.
"Израелският зложелател нанесе удари от окупираните сирийски Голански възвишения по цели южно от Дамаск. Има единствено материални вреди ", сподели източникът на САНА.
Кореспондент на Агенция Франс Прес е чул нощес мощни детонации в Дамаск.
На 20 май минимум трима сирийски офицери са били убити при израелски ракетни удари покрай столицата, сподели неправителствена мониторингова организация. Според Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида цели на тези удари са били ирански военни бази и хранилища за оръжия.
При израелски офанзиви на 13 май бяха убити петима сирийски бойци, а на 27 април починаха 10 души, напомня Агенция Франс Прес.
От началото на войната в Сирия през 2011 година Израел нанесе стотици въздушни удари в прилежащата страна по позиции на сирийската войска, ирански сили и ливанското придвижване Хизбула. Израел рядко разяснява тези офанзиви, само че дава да се разбере, че няма да разреши на Иран да го заплашва от сирийска територия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР