Израел изпрати днес изтребители над ивицата Газа в отговор на

...
Израел изпрати днес изтребители над ивицата Газа в отговор на
Коментари Харесай

Израел прати изтребители над Газа в отговор на палестинските ракети

Израел изпрати през днешния ден изтребители над линията Газа в отговор на изстреляните оттова към израелска територия десетки ракети от радикалната палестинска формация " Хамас ". Тази поредна ескалация на насилието бе предшествана от кръвопролитна интервенция предната нощ, съобщи ДПА, представен от Българска телеграфна агенция.

Най-малко 10 израелци са потърпевши от днешния ракетен обстрел от линията Газа, съобщи ТАСС.

По израелска територия от Газа са били изстреляни към 200 ракети, а в отговор израелската бойна авиация е почнала да нападна " терористични цели " по цялата територия на линията Газа, която е под контрола на " Хамас ". Най малко двама палестинци са починали в ответните въздушни удари, споделиха от здравното ведомство в Газа.

Израелските военни оповестиха, че е задействана системата за противоракетна защита " Железен купол ". Сирени предизвестяват хората в застрашените региони, измежду които градовете Сдерот и Офаким, да стоят покрай убежищата.

Напрежението сред Израел и " Хамас " набъбна след кръвопролитна интервенция предната нощ. Според " Хамас " израелски бойци под прикритие са прекосили нощес с граждански автомобил границата и са влезнали в престрелка с бойци на " Хамас ". В размяната на огън са били убити седмина въоръжени палестинци и един израелски подполковник. Конфликтът бе последван неотложно от въздушни удари от израелска страна и залп от ракетен огън от Газа към Израел.

Сред убитите палестинци е и един офицер от Бригадите " Касам " - военното крило на " Хамас ", - който отговарял за прокопаването на тунели под границата с Израел и за подготвянето на ракетни и други офанзиви против Израел, настояват палестински източници, представени от ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР